Rekord for Vestbase

? Vi er meget godt fornøyd med driften av basen. Fjoråret var det beste noen gang, og det ser nesten like bra ut i året som kommer, sier adm. direktør Alf G. Dahl.

? Vi er meget godt fornøyd med driften av basen. Fjoråret var det beste noen gang, og det ser nesten like bra ut i året som kommer, sier adm. direktør Alf G. Dahl.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Vestbase AS passerte i fjor 400 millioner kroner i omsetning og 200 fast ansatte.

DEL

Oljebasen hadde over 2.500 skipsanløp og en utskiping av dekkslast på rundt 160.000 tonn. Alt dette er på historisk høyt nivå.

– Vi er meget godt fornøyd med driften av basen. Fjoråret var det beste noen gang, og det ser nesten like bra ut i året som kommer, sier adm. direktør Alf G. Dahl.

I sterk vekst

Oljebasen er Kristiansunds største arbeidsplass. 65 ulike firma innenfor gjerdene har rundt 800 ansatte.

Nye aktører som banker på porten gjør at infrastrukturen stadig må utvikles i form av nytt areal, nye haller, kaier og utstyr.

Til sammen er det snakk om investeringer på flere hundre millioner kroner de nærmeste årene.

I løpet av året vil Vestbase ta i bruk rundt 80.000 kvadratmeter nytt areal. Flere nye haller og et unikt kaianlegg står på dagsorden.

500 dekar

Utfyllingen av 50 mål i Vikanbukta går etter planen og blir ferdig til påske. Til nå har entreprenørene Magne Nærum og Betten Maskinstasjon fraktet over 50.000 steinlass fra flyplasskrysset, uten en eneste skade.

I tillegg er det planer om å utvikle et ekstra område på rundt 30.000 kvadratmeter lengst i øst.

Etter at de nye arealene og byggene tas i bruk, har basen et samlet areal på drøye 500.000 kvadratmeter.

– De prosjektene vi nå gjennomfører er viktige for å styrke basens konkurransekraft ytterligere, sier Dahl.

Artikkeltags