Reiselystne nordmøringer

Artikkelen er over 4 år gammel

Lørdag skrev vi om fire ungdommer fra Nordmøre som bor langt hjemmefra, men deler de nære ting på sine blogger. Nå har vå fått tips om flere blogger signert reiselystne nordmøringer.

DEL

– Jeg vil anbefale bloggen til min datter, Marie Slettan Ulvund, som til nå har studert to år på Universitetet i Portsmouth i England, mens hun dette skoleåret studerer kinesisk på Universitetet i Wuhan i Kina, skriver Margrete Slettan

Kina

Bloggen til Marie Slettan Ulvund, fra Kristiansund er skrevet på engelsk og inneholder reisehistorier fra flere steder i verden. Hun skriver at hun konstant har reiselyst og at hun nå bor i Wuhan i Kina og studerer kinesisk.

Som for alle andre er det de små ting i livet som teller for Ulvund. I sitt innlegg på bloggen fra 24. september så forteller hun om en shoppingtur i nabobyen, og avslutter med:

– Det fine med å være vestlig i Kina er at jeg kan finne sko i min dinosaurstørrelse på salg.

Les bloggen hennes her: http://www.mariesublog.com/

Alaska

- Min store drøm er kommet i oppfyllelse – vill grizzlybjørn i USA. Og i tillegg var jeg så heldig å få se to små teddybjørner, nydelig var de der de leika rundt mens Mama Bear kika nervøst på oss!

Karina Gjerde blogger fra Alaska. Hun tar lektorutdanning i realfag ved Norges Miljø- og Biovitenskaplige Universitet i Ås, og denne høsten reiste hun til Alaska for å studere et år ved University of Alaska Fairbanks.

Les bloggen til Karina her: http://kalaskak.wordpress.com/.

Fra Averøy til Brasil

16 år gamle Mia Kvarsvik er i Brasil som utvekslingsstudent.

Mia forteller på bloggens at hun egentlig var fast bestemt på å reise til USA. Hun ville til et land det hun kunne språket. Selv etter flere år med fransk på skolen, var Frankrike uaktuelt.

Brasil ble hun fristet av etter å ja lest bloggen til en annen utvekslingsstudent.

- Plutselig virket ikke USA så spennende og eksotisk lenger. Selvfølgelig er USA annerledes enn Norge, men når jeg først hadde sjansen til å dra ut i verden å oppleve nye ting, hvorfor ikke ta den helt ut og dra til et såpass utradisjonelt land som for eksempel Brasil?, skriver Mia.

I juli var hun på plass i byenr São Luis, nord-øst i landet, rett under ekvator.

Siden da har hun flittig delt bilder og tekst fra sin nye hverdag, og 19.august konkluderte hun med at livet i Brasil slettes ikke er så ille.

Les mer på bloggen til Mia: http://miaibrasil.blogg.no/

Frisør i London

Malin Andersen kommer fra Kristiansund, jobber som frisør i Trondheim, men er nå på plass i London. Også frisører kan reise på utveksling, og akkurat den muligheten har 23-åringen nå benyttet seg av.

Les Malin sin blogg her: http://hairbymalin.blogg.no/

Skottland

May Lene Stene Rød har selv tipset oss om at hun dette skoleåret studerer i Skottland, nærmere bestemt Edinburgh. Rød er 24 år og kommer fra Averøy. Hun er ferdig utdannet adjunkt ved Høgskolen i Hedmark, og studerer nå Languages and Intercultural Communication ved Edinburgh Napier University.

May Lene har blant annet laget et fyldig innlegg om studenthybelen sin. Hun har også skrev noen ord om det store valget som skottene nettopp var gjennom, og hun tar sine lesere med på tur rundt i byen hun er blitt veldig glad i.

Les mer på http://mayleneroed.blogspot.no

Familie på seks i Chile

Pappa Yngve, mamma Lillian, og barna Martin Elias, Ane Mathea, Nora Johanne, og Henrik Olai har gjennom pappas jobb reist ut på et lite eventyr.

Den 8. januar i år satte de seg på flyet til Puerto Varas, langt sør i Chile.

Familien, med etternavn Lystad skal være bort ett år.

På bloggen forteller de om hverdagslivet, og de to eldste barna har sin egen lille "avdeling" hvor de blant annet har svart på spørsmål fra venner hjemme i Norge.

Les mer på: http://reisentilchile.wordpress.com/

Artikkeltags