450.000 kroner for bedre samarbeid mellom Nordmøre og Romsdal

Roar Harsvik i Visit Nordmøre & Romsdal får støtte.

Roar Harsvik i Visit Nordmøre & Romsdal får støtte.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Får penger fra Nærings- og fiskeridepartementet.

DEL

Visit Nordmøre og Romsdal er én av åtte aktører som får støtte til arbeidet med å samle reiselivet i større og færre destinasjonsselskaper, og får 450 000 kroner til arbeidet med å samle reiselivet i regionen.

- Dette er et viktig skritt på veien mot et sterkere og mer samordnet reiseliv, sier næringsminister Monica Mæland i en pressemelding.

- Målet er å få flere helårs arbeidsplasser og mer solide bedrifter, særlig i distriktene. Vi ønsker flere unike og gode opplevelser. Da må reiselivet stå sammen og dra i samme retning, sier Mæland i pressemeldingen.

Prosjektet er satt i gang etter innspill fra reiselivsnæringen. Det er også næringen selv som skal bestemme den nye strukturen. Nærings- og fiskeridepartementet bidrar økonomisk til prosjektet.

- Reiseliv er en av verdens raskest voksende næringer. Vi ønsker at Norge skal ta en større del av den internasjonale veksten. Samarbeid og kvalitet er helt avgjørende for å lykkes, sier Mæland.

Den nye strukturen skal etter planen være på plass i løpet av 2015/2016.

Departementet har tidligere delt ut sju millioner kroner til aktører som ønsker å gå sammen. Det er fortsatt penger igjen til flere søknader.

De som er tildelt penger i denne runden er:

Visit Oslo/Akershus reiselivsråd

Telemark reiselivsråd 

Valdres Destinasjon AS

Visit Sørlandet/Agder

Trøndelag reiseliv/NHO Trøndelag

Fjell-Norge (Buskerud, Hedmark, Oppland, Telemark)

Visit Nordmøre og Romsdal

Vestfold 

Artikkeltags