Gå til sidens hovedinnhold

Gutta på fotballtur

Artikkelen er over 6 år gammel

Morten Høvik har besøkt Manchester 12 ganger. Hver gang sammen med en kompisgjeng, og hver gang for å se fotballkamp.

Å reise til Manchester uten å få med seg en fotballkamp på Old Trafford er det samme som å spise sjokoladepudding uten vaniljesaus. Det mener i alle fall kristiansunderen Morten Høvik, som etter 12 eller 13 fotballturer til den engelske byen, fortsatt lar seg imponere av stemningen både på puben på hjørnet, og på Old Trafford.

Morten mener mye av opplevelsen i en fotballtur ligger i den engelske pubkulturen.

– Før kamp samles vi på Bishop Blaize, en pub liggende omtrent 100 meter fra Old Trafford. Stemninga og oppladninga før kampen er magisk, selv om man står som sild i tønne. Det bør oppleves, sier Høvik.

Han forteller at lokalbefolkningen er enkel å komme i kontakt med.

– Spesielt om man deler en felles interesse, og fotball er jo noe de fleste er interessert i der.

Søk om billett tidlig

Og er man få med seg fotballkamp på Old Trafford, så bør man reise mellom august og mai.

– Det er Manchester United mot Liverpool som den aller morsomste kampen. De er så sterke rivaler, at stemninga på stadion blir helt spesiell.

For å få tak i billetter til storkampene må søke tidlig, men man er likevel ikke sikret å få tak i billetter.

– Man kommer seg alltid på kamp, men det kommer helt an på hvor man mye man er villig til å betale.

Pub, kommer veldig lett i kontakt med engelskmenn. spesielt med en felles interesse, og det er fotball stort sett.

Shopping

Shoppingmuligheter er det mange av i Manchester. Morten mener byen er det nest beste alternativet etter London, hvis man har tenkt seg på shoppingtur i England.

– På guttetur er det ikke shopping som står øverst på agendaen, men om man skal reise sammen med kjæresten på ferie, så kan det jo være en grei løsning å sende dama på shopping, mens man selv konsentrerer seg om fotballdelen, foreslår Morten med en liten latter.

– Trafford Center, som er det største shoppingsenteret i England, er verdt et besøk. Det samme er også Manchester Arndale, et stort shoppingsenter med mer enn 240 butikker, restauranter, kino, pub og nattklubber.

Morten mener det er obligatorisk med et besøk i Chinatown. Ikke fordi det er så veldig mye å gjøre der, men fordi det er mye å se.

– Det er mange små butikker, restauranter og liknende, men det er et helt spesielt strøk som bør sees, selv om man ikke har tenkt å kjøpe spisepinner eller kinesiske trefigurer.

Restauranter er det mange å velge mellom. Høvik anbefaler den argentinske biffrestauranten Gaucho Grill.

– Det er en litt finere restaurant. Omgivelsene er fantastiske, i likhet med den perfekt stekte biffen. Skal man spise i Manchester, så er nok dette førstevalget mitt, sier Høvik.

Selv etter så mange fotballturer til den engelske byen, er ikke Morten lei.

– Det er alltid noe nytt å se her.

Kommentarer til denne saken