Frp går ut av regjeringen: – Dette fikk begeret til å renne over

Frp-leder Siv Jensen holder pressekonferanse etter partiets landsstyremøte i Oslo mandag.

Frp-leder Siv Jensen holder pressekonferanse etter partiets landsstyremøte i Oslo mandag. Foto:

Av
DEL

Frp går ut av regjeringen etter uenighet om hjemhenting av en IS-siktet kvinne og hennes to barn.

– Vi har hele tiden vært villige til å hente hjem uskyldige barn, men vi kompromisser ikke med folk som aktivt har sluttet seg til terrororganisasjoner. Det fikk begeret til å renne over, sa Frp-leder Siv Jensen på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Frp-lederen sier at hun mener at statsminister Erna Solberg (H) fortsatt er den riktige til å styre landet.

– Jeg tok oss inn i regjering, nå tar jeg oss ut av regjering. Vi får rett og slett ikke gjennomført nok av Frps politikk til at det er verdt å bli påført flere tap, sier Siv Jensen på en pressekonferanse mandag.

– Begeistringen mer og mer borte

Jensen sa under pressekonferansen at hun er stolt av politikken Frp har gjennomført i regjering de siste seks og et halvt årene. At det var utfordringer også i den første regjeringsperioden med Høyre, men at det var med regjeringsutvidelsen problemene for alvor begynte.

– Gradvis ble begeistringen mer og mer borte. Over tid har politikken blitt preget av for mange grå kompromiss, sa Jensen videre.

Det ekstraordinære landsstyremøtet i Frp begynte klokka 12 mandag ettermiddag etter at Frp-leder Siv Jensen tidligere på dagen deltok i et møte med statsminister Erna Solberg (H) på Statsministerens kontor (SMK).

Samtidig som møtet i Frps landsstyre, hvor flere av medlemmene deltok per telefon, holdt regjeringsmedlemmene i Høyre, Venstre og Høyre et eget møte ved Statsministerens kontor.

– Ikke mulig for meg å handle

Statsminister Erna Solberg (H) sier at det ikke var mulig for henne og Høyre å handle av hensyn til ro i regjeringen.

– Jeg har respekt for at Frp har et annet standpunkt fordi dette var en vanskelig avveining. For meg var det riktig at gutten kom hjem til Norge, og dermed fikk hjelp, sa statsministeren.

– Det har ikke vært min intensjon å karakterisere andre partiers standpunkt eller moral, men det hadde ikke vært mulig for meg og Høyre å handle av hensyn til ro i regjeringen, fortsatte hun.

– Når Siv Jensen peker på meg som statsminister, er det naturlig at vi fortsetter, og det er naturlig at vi gjør det på Granavolden, som i utgangspunktet er fremforhandlede gode kompromisser mellom fire partier, sa Solberg.

– I den situasjonen vi er i dag, er det ikke noe grunnlag for ikke å fortsette med de tre partiene som sitter i regjering, sa hun videre.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken