Sogn kan miste 578 arbeidsplasser i sammenslåing

Stortingsrepresentant for Venstre, Sveinung Rotevatn mener regionreform ikke er det samme som nedlegging av distriktene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Stortingsrepresentant for Venstre, Sveinung Rotevatn mener regionreform ikke er det samme som nedlegging av distriktene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Indre Sogn kan risikere å miste 578 arbeidsplasser under regjeringens planlagte regionreform.

DEL

Fylkene har fått frist til 1. desember på å diskutere hvem de kan tenke seg å slås sammen med. Stortinget har bestemt at de 19 fylkene skal reduseres til «om lag ti» regioner.

Klassekampen skriver at Sogn og Fjordane er blant de mest utsatte ved sammenslåing, og i dette tilfellet kan 578 arbeidsplasser forsvinne fra kommunene Leikanger, Sogndal og Luster. Det er da ventet at 900 vil flytte fra området, fastslår en rapport fra revisjons- og rådgivningsselskapet BDO, levert på oppdrag fra de tre kommunene.

– Regjeringen kaster veldig mange baller i luften samtidig. Det får store konsekvenser for hele Sogn, sier ordfører i Leikanger, Jon Håkon Odd (Ap).

Stortingsrepresentant Sveinung Rotevatn (V) mener regionreform ikke er det samme som nedlegging av distriktene.

– Jeg vil arbeide for at vi holder på kompetansen. Man bør derimot se på arbeidsfordelingen innenfor de store regionene, sier han.

I den store debatten om sammenslåing ser det ut til at Oslo skjermes.

– Jeg forstår at Oslo ikke vil gi slipp på sitt privilegium, sier Helge André Njåstad (Frp), lederen av kommunalkomiteen på Stortinget. 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken