Viking Ocean Cruises gir én million kroner til Redningsselskapet etter havariet

Store bølger møtte redningsskøyta «Erik Bye» da den dro ut for å assistere «Viking Sky». Foto: Redningsselskapet

Store bølger møtte redningsskøyta «Erik Bye» da den dro ut for å assistere «Viking Sky». Foto: Redningsselskapet

Artikkelen er over 1 år gammel

Redningsselskapet får én million kroner fra rederiet som eier «Viking Sky».

DEL

Gaven fra Viking Ocean Cruises og styreleder Torstein Hagen gis som en takk for innsatsen Redningsselskapet bidro med under nestenhavariet på Hustadvika.

Det er redningsselskapet som tirsdag kveld forteller dette i en pressemelding.

Redningsselskapet skal bruke pengegaven til å satse mer på utfordringer knyttet til krevende masseevakueringer.

– Vi er svært takknemlige for denne gaven. Pengene gir oss mulighet til å satse mer på utstyr og opplæring innen masseevakuering. Vi skal trene vårt eget personell slik at vi blir enda bedre rustet til å takle denne type hendelser i framtiden, sier generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet.

Redningsskøytene «Erik Bye» og «Mærsk» lå i beredskap mens evakueringen av cruiseskipet foregikk. Under de rådende forhold ble det besluttet at evakuering med helikopter var eneste trygge framgangsmåte.

«Erik Bye» gikk ut fra Kristiansund, men snudde: «Måtte til kai igjen pga. det dårlige været og hensyn til egen #sikkerhet. Men vi er i #beredskap om situasjonen forverres» tvitret redningsselskapet den dramatiske lørdagen. Det ble også lagt ut bilder og video som viste forholdene mannskapet på «Erik Bye» møtte.

Storstilt dugnad

– I slike situasjoner er vi avhengig av frivillig beredskap. En profesjonell, frivillig beredskap krever kompetanse, trening og riktig utstyr, dette er ingen selvfølge, sier Lind i pressemeldingen.

I forbindelse med pengegaven sier cruisereder Torstein Hagen at summen av alle de frivillige og offentlige bidragene gjorde at passasjerer, mannskap og skip kom seg til havn i relativt god befatning.

– Æren for det deles av mange, og jeg vil for alltid være takknemlig for at Redningsselskapet med RS «Erik Bye» og RS «Mærsk» var på plass ved Hustadvika, klare til å hjelpe, sier Hagen.

– På vegne av mannskapet, fast ansatte og frivillige i regionen vil vi takke for gaven. Med disse midlene får vi på plass utstyr og opplæring som kan være avgjørende om en liknende situasjon skulle oppstå, sier leder for Redningsselskapet region Midt, Bertil Holen.

Artikkeltags