En båt med tre mann om bord gikk tirsdag formiddag på grunn mellom Solskjeløya og Grisvågøya i Aure.

– Vi har fått melding om at båten tar inn vann, sa skipper Sigmund Kaplanski om bord i «Erik Bye» til Tidens Krav da redningsskøyta for full maskin var vei ut mot havaristen.

– Det er den omkring 15 meter lange fiskebåten «Hans» som har gått på grunn, sa Kaplanski.

Flere andre båter kom rask fram til «Hans», og at Sea King redningshelikopter ble sendt ut.

Klokka 10.30 meldte Hovedredningssentralen at det hadde kommet fram båter med pumper til havaristen, at situasjonen var under kontroll og at det ikke var fare for mannskapet.

Da Tidens Krav noe senere snakket med Kaplanski om bord i «Erik Bye», var både «Hans», to oppdrettsbåter og redningsskøyta på vei inn mot Mjosundet og Sletta båtbyggeri.

– De to oppdrettsbåtene, som var raskt på plass etter grunnstøtingen, holder «Hans» oppe med kranene sine. De ligger på hver side av havaristen og kjører sakte inn mot land. Situasjonen er under kontroll, men vi blir værende og følger etter slepet i tilfelle noe skal gå galt. De sier de har kontroll på lensinga, men det er klart at et slikt slep – med to båter som holder den tredje oppe med kranene sine – ikke er helt risikofritt. Vi blir derfor værende med pumpene våre i beredskap til de er inne ved båtbyggeriet. Der har de både slipp og dokk, sa Kaplanski.

En times tid senere kunne han fortelle at slepet var trygt inne i Mjosundet.

Ifølge redningsskøyteskipperen gikk «Hans» på en grunne som heter Åmøyflua.

– Det er litt vanskelig farvann der, og fullt mulig å gå på grunn, sa Kaplanski.