– Redd veiene i vårt fylke får svi

Fylkesordfører Olav Bratland (H) er redd Møre og Romsdal får svi og ikke får nok penger i Nasjonal transportplan fordi regjeringen satser spesielt på tog.

Fylkesordfører Olav Bratland (H) er redd Møre og Romsdal får svi og ikke får nok penger i Nasjonal transportplan fordi regjeringen satser spesielt på tog.

Artikkelen er over 11 år gammel

Fylkesordfører Olav Bratland frykter at regjeringens prioritering av tog på bekostning av vei, vil kunne ramme Møre og Romsdal spesielt kraftig.

DEL

– Vi har minimalt med tog i vårt fylke. Men til gjengjeld har vi en rekke veiprosjekter som vi hadde håpet skulle finne sin løsning gjennom Nasjonal transportplan (NTP), sier Bratland.

Eksempler på slike veiprosjekter er E-136 «eksportvegen» mellom Ålesund og Oppland grense, riksvei 70 på Nordmøre inklusive rassikring av Oppdølsstranda, rassikring av riksvei 60 Stranda - Hellesylt, rassikring av riksvei 63 mot Geiranger og Nordøyvegen.

Bratland håper derfor at lekkasjene som har kommet, bare har vært en prøveballong. Likeså håper han at alle de sterke reaksjonene som har kommet på forslaget, vil føre til et annet resultat når NTP blir lagt frem om ikke så lenge.

– For et fylke som Møre og Romsdal med lite togstrekninger, bør det være en selvfølge at dette blir kompensert med større veibevilgninger. Et rettferdig krav fra oss må være at etatene sitt forslag til investeringsrammer for vei i NTP blir øket med minimum 30 - 40 prosent i vårt fylke, skriver Bratland i en uttalelse til media.

Han legger til at regjeringen har skapt store forventninger om et skikkelig «veiløft». Skal dette løftet holdes, mener han det må komme til uttrykk i NTP når den nå en gang legges frem. NTP er som kjent blitt utsatt flere ganger.

– Lekkasjene tyder dessverre på at samferdselsmidlene i hovedsak går til andre deler av landet og i form av økt satsing på tog. Dette kan ikke vi akseptere. Jeg er derfor sterkt uroet over de lekkasjene om NTP som har kommet, avslutter Bratland.

Artikkeltags