Gå til sidens hovedinnhold

DAB i europa- og riksveitunnelene, andre må vente

Artikkelen er over 4 år gammel

Når NRK onsdag går over til å sende kun på DAB-nettet, er alle tunnelene på europa- og riksveiene i Møre og Romsdal utrustet med DAB-nett.

På Nordmøre gjelder dette Høgsettunnelen, Oppdølstrandtunnelen, Gyltunnelen, Eikremtunnelen og Freifjordtunnelen. Atlanterhavstunnelen får DAB-utstyr i mars.

Bevilgninger

I tunnelene på fylkesveinettet er det derimot verre. Ifølge en pressemelding fra Statens vegvesen, er det bare to av tunnelene i fylket som har DAB-nett. Disse ligger i Romsdal og på Sunnmøre.

Årsaken er at bevilgninger til dette ikke ble gitt før sent i fjor høst. Planen tilsier at Skrøotunnelen i Sunndal/Nesset, Øksendalstunnelen i Sunndal og Svinviktunnelen i Surnadal får DAB i april. Dette skjer mest sannsynlig innen 21. april når de kommersielle kanalene, blant annet Radio Norge og P4, også forlater FM-nettet. Etter den datoen blir nærradioen KSU 24/7 alene igjen på FM-nettet.

Minst 500 meter

Det er kun tunneler over 500 meters lengde som får DAB.

– I de tunnelene som har radio, kan både Vegvesenet og nødetatene gi beskjed til trafikantene over radio hvis det for eksempel skjer en ulykke. Før kunne vi bare gjøre dette på NRK P1. Med DAB-radio kan vi informere trafikantene uavhengig av hvilken kanal de hører på, sier Jan Stian Tafjord i Vegvesenet.

Les også

Onsdag klokka 11.11 blir det mye skurring og susing i radioapparater på Nordmøre

 

Les også

– En gavepakke til lokalradioen

 

Les også

Radiolytting dabber av

 

Les saker fra din kommune

Her har vi samlet nyheter fra kommunene på Nordmøre:

Kristiansund, Aure, Averøy, Eide, Halsa, Gjemnes, Tingvoll, Smøla, Sunndal, Surnadal, Rindal.

 

Kommentarer til denne saken