Gå til sidens hovedinnhold

Psykiatri tar politi-tid

Artikkelen er over 10 år gammel

I fjor bistod politiet helsevesenet i 510 oppdrag som går under kategorien «sykdom, psykiatri». – Det går ut over den vanlige operative tjenesten, sier Arnstein Nilssen.

Politimesteren i Nordmøre og Romsdal er bekymret. Han mener politiet blir tvunget til å bruke for mye ressurser på områder de ikke har kompetanse på.

Av totalt 150 årsverk gikk 3,57 av dem i fjor til oppdrag under kategorien «sykdom, psykiatri».

Mindre synlig

– Det høres kanskje ikke så mye ut, men hvis vi ser på antall timer som blir brukt i snitt per oppdrag (12,67), er det lett å forstå at det er mye ressurser som går med. Vi blir mindre synlig og får mindre tid til vanlig operativ polititjeneste som følge av dette, sier Nilssen.

Så langt i år har politiet i Nordmøre og Romsdal loggført 462 oppdrag som er merket «sykdom, psykiatri.» I snitt utgjør det godt over ett oppdrag per dag.

Ressursbruk

– Det kommer stadig spørsmål vedrørende politiets ressursbruk. Dette er et viktig moment i den sammenhengen. Jeg vil at folk skal være klar over hvor mye tid og ressurser vi må bruke på ting som egentlig ikke kommer innunder vårt kompetanseområde, sier han.