Nordmørskommune nominert til Bosettings- og integreringsprisen

Seks kommuner er nominert til Bosettings- og integreringsprisen 2020, den ene av dem er Sunndal.

DEL

De nominerte kommunene er (i tillegg til Sunndal) Asker, Gjøvik, Randaberg, Tromsø og Voss. Det er Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) – som i mai skal dele ut prisen – som opplyser dette i en pressemelding mandag.

– Det er viktig å løfte fram kommuner som oppnår resultater og jobber helhetlig og systematisk med integrering av innvandrere. Jeg håper de nominerte kan være til inspirasjon for andre kommuner og lokalsamfunn, sier direktør Libe Rieber-Mohn i IMDi i pressemeldingen.

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet inviterer også publikum til å være med og bestemme, og åpner for stemmegivning på sine nettsider i mars. Blant de tre finalistene som får flest stemmer, kårer IMDi en vinner.

De seks nominerte kommunene er valgt ut blant kommuner som bosetter flyktninger. Kommunene blir vurdert på bakgrunn av konkrete resultater og kunnskap om kvalitet i integreringsarbeidet.

Bosettings- og integreringsprisen ble delt ut for første gang i 2008. Tidligere vinnere er Vadsø, Levanger, Kristiansand, Kragerø, Molde, Hammerfest, Drammen, Grimstad, Trondheim og Bærum.

Artikkeltags