Grande tar gjenvalg i 2020

Venstres leder Trine Skei Grande sier hun tar gjenvalg i 2020. Her fra aksjonen Nei til gruvedumping i Repparfjord foran Slottet i Oslo fredag.

Venstres leder Trine Skei Grande sier hun tar gjenvalg i 2020. Her fra aksjonen Nei til gruvedumping i Repparfjord foran Slottet i Oslo fredag. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Trine Skei Grande varsler at hun tar gjenvalg som partileder i Venstre neste år, melder Adresseavisen.

DEL

Til tross for nye runder med bråk om lederskapet i partiet, vil Grande gjerne lede partiet videre.

– Jeg har planer om å fortsette som leder i Venstre. Dette som har skjedd i den siste tiden gjør meg bare mer «fit for fight». Vi er vant med å være i oppoverbakke, vi venstrefolk, så jeg har hatt ganske godt humør de siste dagene. Jeg planlegger alltid for gjenvalg. Det vil jeg ta neste år også, sier Venstre-lederen til avisa.

Nylig svarte 101 av 290 listetopper ved lokalvalget i 2015 at Grande er «svært godt egnet» eller «godt egnet» som partileder. 37 personer i NRKs undersøkelse var nøytrale, mens 43 svarte at hun er «lite egnet» eller «svært lite egnet».

Trine Skei Grande betegnet tallene som oppløftende.

– Etter den stormen som har vært i det siste, så ble jeg litt glad da jeg så dem. Det samme følte jeg på landsstyret i helga, at jeg fikk veldig stor støtte i partiet for jobben som gjøres, sa hun.

Artikkeltags