Tyrkisk politiker til Oslo og Drammen for å drive valgkamp

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sender politikere rundt i Europa for å drive valgkamp i forkant av en omstridt folkeavstemning i april som vil gi presidenten mer makt. Etter at tyrkiske ministere ble nektet å holde valgmøte for tyrkiske innvandrere i Rotterdam, var han snar med å kalle nederlenderne fascister og fastslå at nazismen hadde stått opp fra graven.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sender politikere rundt i Europa for å drive valgkamp i forkant av en omstridt folkeavstemning i april som vil gi presidenten mer makt. Etter at tyrkiske ministere ble nektet å holde valgmøte for tyrkiske innvandrere i Rotterdam, var han snar med å kalle nederlenderne fascister og fastslå at nazismen hadde stått opp fra graven. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Mens tyrkiske ministere er stanset i Nederland, skal et tyrkisk parlamentsmedlem besøke Oslo og Drammen for å snakke om den kommende folkeavstemningen i landet.

DEL

Cuma Icten landet på Gardermoen søndag og reiser til Drammen mandag for å snakke om den omstridte folkeavstemningen i Tyrkia som vil kunne gi president Recep Tayyip Erdogan utvidet makt. Icten skal også til Oslo, skriver Drammens Tidende , som viser til et flygeblad på Facebook.

– Han kommer trolig på mandag og skal være der noen timer, men jeg vet ikke helt når. Han skal ta en prat og høre om folk vil ta opp ting med tyrkiske myndigheter, sier Orhan Al, lederen for det tyrkiske trossamfunnet i Drammen.

Lørdag ble utenriksminister Mevlut Cavusoglu nektet landingstillatelse i Nederland, mens familieminister Fatma Betul Sayin Kaya ble stanset på grensen da hun var på vei fra Tyskland til Nederland med bil. Ministrene ble nektet å holde valgmøte for tyrkiske innvandrere i Rotterdam. Orhan Al mener Nederland overreagerer.

– Det skjer jo hele tiden at politikere reiser rundt slik, og jeg skjønner ikke helt det Nederland gjør. Jeg synes de går for langt når man ser det opp mot ytringsfriheten, sier Al.

Ictens besøk i Norge arrangeres av den tyrkiske organisasjonen Unionen For Europeiske Tyrkiske Demokrater i Norge (UETD). Programmet varer fra mandag til tirsdag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken