Gå til sidens hovedinnhold

17-åring fra Sunndal på SV-lista

Artikkelen er over 4 år gammel

Line Karlsvik fra Kristiansund trakk sitt kandidatur etter å ha tapt kampen om førsteplassen på nominasjonsmøtet lørdag.

Det ble til slutt Yvonne Wold fra Rauma, nominasjonskomiteens førstevalg, som med 24 mot 11 stemmer, skal fronte Sosialistisk Venstreparti i kampen om en plass på Stortinget fra Møre og Romsdal.

Karlsvik, som opprinnelig var foreslått på en tredjeplass, trakk sitt kandidatur etter at hun ikke fikk topplassen. Hun var foreslått av lokallagene i Kristiansund og Molde.

Det forteller NRK Møre og Romsdal nå i ettermiddag.

Ingen fra Kristiansund

- Jeg har tidligere dratt tre valgkamper for å få inn andre, noe som erkrevende. Sannsynligheten for et lite parti å få inn to eller tre kandidater er veldig liten, og du yter veldig mye for at andre skal komme inn. Og selv om man står på for partiet, og ikke for seg selv, følte jeg at det nå var min tur. Når jeg da ikke får topplassen, må jeg ta ei vurdering på hvor mye tid og energi man skal bruke i forhold til hva man har igjen, sier Karlsvik til Tidens Krav.

Hun beklager sterkt at det ikke er noen kristiansundere inne på SVs liste slik den nå ble.

Første nordmøring på lista er 17 år gamle Rikke Sørdahl fra Sunndal, som vant kampvoteringen om tredjeplassen med 27 mot 8 stemmer.

Det skjedde etter at Anders Lindbeck ble andrekandidat da at Kim Thoresen-Vestre fra Molde trakk sitt kandidatur.

Forventer tøff valgkamp

- Jeg kjenner ikke Rikke men hun virker engasjert. Men når man skal ut i en tøff valgkamp som topp tre-kandidat, er det også en fordel med politisk erfaring, sier Karlsvik.

Selv vil hun neppe bli å finne i debatter under årets valgkamp, men som nestleder i fylkespartiet og engasjert lokalpolitiker, regner Karlsvik med å stå på stand for SV også i denne valgkampen. Men noen del av «den harde kjerne» blir hun nok ikke.

En del av jobben for SV blir for øvrig å gjøre sine toppkandidater bedre kjent i norddelen av fylket.

Dermed er det klart at heller ikke i SV kan Nordmøre mønstre toppkandidaten.

Imidlertid har Møre og Romsdal SV gjennom historien heller ikke svært mange stortingspolitikere å vise til. Den siste var Bjørn Jakobsen, som ble valgt inn i 2005 på utjevningsmandat. Om det er realistisk å få en representant på Stortinget ved denne korsvei, vil ikke Line Karlsvik spekulere i.

Kommentarer til denne saken