3,4 milliarder kroner til å forbedre E136

Vogntog på E136 i Romsdalen.

Vogntog på E136 i Romsdalen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Stortingsrepresentanter for Høyre, Frp, Venstre og KrF presenterte på onsdag morgen NTP-prosjektene for Møre og Romsdal. Dagen før ble det kjent at E39 Betna - Stormyra kommer inn på NTP i første periode. I tillegg kunne politikerne fortelle at det er enighet om flere andre prosjekter.

Først av alt kommer også E136 Romsdalen inn på NTP, hvor det blir lagt vekt på eksporttransporten ut av fylket. For E136 skal det være snakk om 3,4 milliarder kroner. Det går også penger til Lerstadvegen i Ålesund, et forbikjøringskfelt på sørsiden av Ørskogsfjellet, samt penger til rassikring.

Les også: Solberg gir smakebiter fra Nasjonal transportplan

I tillegg kommer det altså drøyt 2,1 milliarder til Betna - Stormyra nord i fylket.

- Det er snakk om 5,5 milliarder kroner til Møre og Romsdal fylke, det er historisk, sa fylkespolitiker Frank Sve (Frp) til Nrk, og sa at alle prosjektene som nå har blitt presentert vil har snarlig oppstart.

Nrk intervjuet også NHOs regiondirektør Torill Ytreberg.

- Først av alt er det utrolig flott at det kom inn midler til Betna - Stormyra. E136 er veldig viktig for næringslivet, og Lerstadveien er en trafikkfelle slik den er i dag, sa Ytreberg til Nrk.

I en pressemelding skriver stortingsrepresentant Harald Tom Nesvik følgende:

- Etter mange år med mye prat og bare planlegging, er det en meg en sann glede å meddele at de fire samarbeidspartiene H, FrP, KrF og V er enige om utbedringer av viktige transportårer for vårt fylke i Nasjonal transportplan (NTP). Selv om man ikke er enige om alt enda, kan vi melde om at utbedringene på E136 blir et faktum. Det samme gjelder utbedringene på E39 Betna- Stormyra.

- Nå kan man både komme i gang med Lerstad- Breivika, som har vært en utfordring for Ålesund i mange, mange år. I tillegg kommer utbedring av forhold til forbikjøringsfelt på sørsiden av Ørskogfjellet, samt utbedringer og rassikringer gjennom Romsdalen.

I forkant av samarbeidspartiene sitt pressemøte sendte styret i Møre og Romsdal Arbeiderparti ut en uttalelse om kommende NTP.

- Om lekkasjene knyttet til Betna-Stormyra og Stadt skipstunnel er riktige, er det svært gledelig. Men vi må ha større ambisjoner for Møre og Romsdal. Aktuelle fjordkryssingsprosjekt for å binde fylket sammen, må inn i første del av transportplana. Det samme gjelder eksportveien E-136. Vi kan ikke leve med at fylkets viktigste vei for næringslivet skal utsettes ytterligere, sier fylkesleder Per Vidar Kjølmoen i uttalelsen.

På spørsmål om andre prosjekter i fylket fikk pressen til stede svar om at dagen i dag handler om E136.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken