SP-forslag om politireformen stemt ned etter tur

– Venstre kunne sikret flertall for en styrking av de gjenværende lensmannskontorene og mer medvirkning for kommunestyrene og de ansatte i politiet. I stedet valgte de å stemme mot forslagene sammen med regjeringen, sier Jenny Klinge til NTB.

– Venstre kunne sikret flertall for en styrking av de gjenværende lensmannskontorene og mer medvirkning for kommunestyrene og de ansatte i politiet. I stedet valgte de å stemme mot forslagene sammen med regjeringen, sier Jenny Klinge til NTB. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Ingen av forslagene fra Senterpartiet om å styrke lensmannskontorene fikk flertall i Stortinget torsdag. Sps Jenny Klinge er særlig skuffet over Venstre.

DEL

– Venstre kunne sikret flertall for en styrking av de gjenværende lensmannskontorene og mer medvirkning for kommunestyrene og de ansatte i politiet. I stedet valgte de å stemme mot forslagene sammen med regjeringen, sier Klinge til NTB.

Hun er provosert over regjeringspartiene og Venstres «manglende vilje til å justere kursen» og framholder at flere av forslagene fikk støtte fra Ap, KrF, SV og MDG.

– I stedet for å lytte til kritikken som har kommet, velger regjeringspartiene å stemple den som populisme. De erkjenner ikke at de selv har ansvar for at reformen gjennomføres på en god måte og at resultatet blir i tråd med stortingsflertallets bestilling, sier hun.

Et forslag fra Ap og KrF om å sikre maks 45 minutters reisevei for 90 prosent av befolkningen ved utstedelse av pass og våpenkort, fikk Sps subsidiære støtte. Men heller ikke dette fikk flertall. I stedet gikk Venstre, Høyre og Frp inn for å be regjeringen komme tilbake til Stortinget med en plan for dette.

– Alle Sps forslag ble nedstemt, og hovedlinjene i politireformen ligger fast. Forlikspartiene slår fast at arbeidet skal gå langs de linjer som Stortinget vedtok, sier Høyres Anders Werp. Regjeringspartiene, KrF, Venstre og Arbeiderpartiet er alle del av forliket om politireformen.

(©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken