Reiten: – Vi er veldig lei oss for at den historien om konflikt er blitt fortalt

- Vårt anliggende fra Møre og Romsdal har hele tiden vært at det nå begynner å bli lenge siden landets fjerde største fylkeslag, både i stemmer og prosent ved siste stortingsvalg, har vært representert i sentralstyret, sa Steinar Reiten.

- Vårt anliggende fra Møre og Romsdal har hele tiden vært at det nå begynner å bli lenge siden landets fjerde største fylkeslag, både i stemmer og prosent ved siste stortingsvalg, har vært representert i sentralstyret, sa Steinar Reiten.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Trøndelag-politiker Karin Bjørkhag (rød) kunne bli erstattet med Møre og Romsdal-representant Randi W. Frisvoll (blå) gjennom et benkeforslag på KrFs landsmøte.

DEL

Bjørkhaug stemte for å søke regjeringssamarbeid med Arbeiderpartiet og Senterpartiet under veivalget i fjor høst, mens Frisvoll i likhet med ny KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad ville inn i dagens regjering med Venstre, Høyre og Frp.

Det var imidlertid ikke spørsmålet om rød eller blå som var avgjørende for at Møre og Romsdal KrF fremmet benkeforslaget, framholdt stortingsrepresentant Steinar Reiten fra Averøy.

– Hun er en politiker med bred erfaring. Mediene elsker å fortelle historier om konflikt. Det gjør det kanskje spesielt krevende i år å skulle komme med benkeforslag på de faste representantene i sentralstyret, sa han.

– Vi er veldig lei oss for at den historien om konflikt er blitt fortalt. Fordi vårt anliggende fra Møre og Romsdal har hele tiden vært at det nå begynner å bli lenge siden landets fjerde største fylkeslag, både i stemmer og prosent ved siste stortingsvalg, har vært representert i sentralstyret, fortsatte Reiten.

Advarte

Bjørkhaug advarte på sin side i et intervju med Klassekampen fredag mot å endre den politiske balansen i sentralstyret.

– Greia er at KrF har vært i en krevende prosess. Valgkomiteen har satt sammen et sentralstyre som har lagt vekk på politisk bredde og balanse i den bredden. Min oppfatning er at det forslaget vil endre på den balansen. I den situasjonen vi er i nå, er det viktig at vi viser bredde og at det er rom for alle i partiet, sa hun.

Før Hareide trakk seg som partileder, var det fem «røde» og tre «blå» medlemmer i sentralstyret. I den nye innstillingen er det fire som henholdsvis støttet hvert syn i retningsvalget. Dersom Bjørkhaug vrakes til fordel for Frisvoll, vil det bli blått overtak i sentralstyret.

Utpå lørdagen ble det klart at Randi Frisvoll fra Haram tapte kampen om plassen i sentralstyret i KrF. Bjørkhaug vant overlegent med 152 stemmer, Frisvoll fikk bare 27.

Artikkeltags