1 million til havsenter i Ålesund i statsbudsjettet

Fylkestingskandidat Pål Farstad (fra venstre), ordførerkandidat Kari Grindvik i Ålesund Venstre, akvarist Tommy Vangsmo og daglig leder Tor Erik Standal ved Atlanterhavsparken.

Fylkestingskandidat Pål Farstad (fra venstre), ordførerkandidat Kari Grindvik i Ålesund Venstre, akvarist Tommy Vangsmo og daglig leder Tor Erik Standal ved Atlanterhavsparken. Foto:

Atlanterhavsparken i Ålesund får penger til å starte utviklingen av et havsenter.

DEL

Det ble klart da Venstre kom med en ny budsjettlekkasje under et besøk i akvariet fredag.

– For to år siden omtrent akkurat i dag, gikk jeg ut med en oppfordring til ledelsen i Atlanterhavsparken, om å søke etter å ta en større rolle som formidler av havet vårt. Det har de sannelig gjort. Utviklingen har vært imponerende. Her er det mange som har jobbet godt, og aller mest Atlanterhavsparken, skriver fylkestingskandidat Pål Farstad i en pressemelding fra Venstre.

– Jeg har hatt gleden av å få være tett på hele veien og steg for steg har de jobbet seg nærmere og nærmere målet om å ta en nasjonal posisjon. Her skal Norges første marine vitensenter komme, og i dag kom første steg fra regjeringen om at dette arbeidet både blir sett og støttes opp om, fortsetter han.

– Dette er en gledens dag, sier Tor Erik Standal, daglig leder hos Atlanterhavsparken, ifølge pressemeldingen.

– Både Ålesund kommune og fylkeskommunen har støttet oss i dette arbeidet. Nå er vi inne på statsbudsjettet og vi er et stort steg i rett retning. Tusen takk til alle som har bidratt inn, både politisk og fra næring. Vi skal gjøre oss tilliten verdig!


Artikkeltags