Bilfører siktet etter dødsulykken på Fursetfjellet

Sju personer var involvert i trafikkulykken på Fursetfjellet lille julaften. En 5 år gammel jente omkom, og nå er føreren av bilen siktet.

Sju personer var involvert i trafikkulykken på Fursetfjellet lille julaften. En 5 år gammel jente omkom, og nå er føreren av bilen siktet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mannen som kjørte erkjenner ikke straffeskyld etter siktelsen.

DEL

Lille julaften omkom en 5 år gammel jente i en trafikkulykke på E39 på Fursetfjellet, hvor tre biler og totalt sju personer var involvert.

Møre og Romsdal politidistrikt har nå siktet den ene bilføreren for uaktsomt å ha forvoldt en annens død, for å ha overtrådt bestemmelsen om at enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret.

Det kommer fram i en pressemelding fra politiet fredag ettermiddag. Det er den 40 år gamle mannen som kjørte bilen som jenta satt i, som er siktet i saken.

Havnet i motgående kjørefelt

- Siktede bestrider ikke hovedtrekkene i hendelsesforløpet, men erkjenner ikke straffeskyld etter siktelsen. Videre etterforskning vil blant annet dreie seg om hvorfor hans kjøretøy havnet over i motgående kjørefelt. På grunn av siktedes nære relasjon til den avdøde jenta, er det oppnevnt bistandsadvokat for etterlatte, skriver påtaleansvarlig Janne Woie og politifaglig etterforskningsleder Kjell O. Moen i pressemeldingen.

De andre personene som var involvert i trafikkulykken - fire menn i den ene bilen, og en kvinne som var alene i sitt kjøretøy - er ikke lenger mistenkt i saken.

Kolliderte front mot front, jente på fem år omkom 

Det er etterforskningsseksjonen i Molde som har hatt ansvar for etterforskingen.

- Saken har hatt to sentrale tema, hvor det ene er å undersøke hva som er årsaken til trafikkulykken, og det andre er å finne årsaken til at den 5 år gamle jenta døde, samt undersøke sammenhengen mellom trafikkulykken og dødsfallet. Rettsmedisinsk obduksjon og øvrig etterforskning viser at den 5 år gamle jenta døde som følge av trafikkulykken, skriver Møre og Romsdal politidistrikt.

Ikke mistanke om ruskjøring

- To av kjøretøyene kjørte etter hverandre i retning Batnfjorden, og et kjøretøy kjørte i retning mot Hjelset. Innledningsvis i etterforskningen var det uklart hvem som var involvert, antall involverte, og deres rolle i ulykken. Tatt i betraktning ulykkens utfall og alvor ble derfor alle avhørt som mistenkt, det ble tatt rusprøve av alle impliserte og politiet holdt alle muligheter og alternative hendelsesforløp åpne. Etterforskningen er nå i en fase hvor hovedtrekkene i hendelsesforløpet er avklart. Det er ingen mistanke om ruskjøring, skriver politiet videre.

Rykter i lokalsamfunnet

En av de involverte personene er fortsatt innlagt på sykehus. Politiet opplyser at de involverte har blitt konfrontert med rykter og spekulasjoner om hva som har skjedd i trafikkulykken.

- Dette har vært en ekstra og unødvendig påkjenning for de involverte, skriver Woie og Moen i politiet, som bekrefter at det fortsatt gjenstår etterforskning i saken.

Artikkeltags