Da politiet på Nordmøre fikk meldinger om råkjøring, satte UP i Trøndelag opp fartskontroll ...

Artikkelen er over 2 år gammel

Det endte med fire anmeldelser med førerkortbeslag, blant dem var deltakere i Atlantic Road Trip.

DEL

Etter tre førerkortbeslag og 12 forelegg til Atlantic Road Trip-deltakere på Vestlandet onsdag og torsdag, var politiet klar over at enkelte av superbil-førerne i følget tråkker for hardt på gasspedalen.

Da Atlantic Road Trip ankom Nordmøre og Atlanterhavsveien fredag ettermiddag, var det god stemning blant bileiere og nysgjerrige forbipasserende. Men senere på dagen ble førere tatt i fartskontroll.

Fikk telefoner på Nordmøre

- Bilene som deltar i Atlantic Road Trip 2017 var på vei mot Trøndelag i ettermiddag og politiet på Nordmøre hadde allerede mottatt de første telefonene fra publikum om farlige forbikjøringer og høy hastighet, skriver Politiet i Orkdal, Skaun, Agdenes, Meldal, Hemne og Snillfjord på sin Facebook-side.

Dermed satte UP opp en kontroll.

- Koenigsegg, Porsche, Lamborghini, Ferrari, Rolls Royce, Aston Martin og Mustang var blant de 20 bilene vi ventet på. UP425 målte en av de første i denne samlingen til 135 km/t i 80-sonen på E39 på Søvasskjølen. Resten av følget kom etter hvert og kjørte pent forbi fartskontrollen. Noen kilometer nærmere Orkanger ble de alle vinket inn av Charlie30 for kontroll av førerrett og promille. Ingen ga utslag på alkometeret, skriver politiet.

Beslagla tre førerkort til

UP425 ble stående igjen på fartskontrollen litt utover ettermiddagen, og det endte med ytterligere tre anmeldelser med førerkortbeslag - hvorav to av disse var over 130 km/t. Det kommer ikke fram av informasjonen fra politiet om disse førerne var en del av Atlantic Road Trip-følget.

Følgene av å bli tatt i 135 km/t i 80-sonen er ubetinget fengsel og om lag ett års inndragning av førerrett.

- Slik målrettet tjeneste er ment til å luke ut de som utgjør en stor risiko for seg selv og andre i trafikken. Om kontrollvirksomheten vår i Trøndelag blir en snakkis i det miljøet har vi oppnådd mye. Vi ser dem kanskje igjen neste år siden dette er en årlig event, skriver politiet om arbeidet som ble gjort fredag.

Artikkeltags