Sunnmøre: Kritisk for kvinne – siktet mann erkjenner voldsbruk

Av

Tilstanden fortsatt kritisk for en kvinne i 70-årene etter en voldsepisode i Ørskog på Sunnmøre. Den siktede mannen i 30-årene erkjenner å utøvd vold.

DEL

– Siktede har erkjent å ha utøvd vold mot de to fornærmede, sier politiadvokat Arnt-Erik Oust til VG.

Mannen har ikke tatt stilling til skyld.

Den tekniske og taktiske etterforskningen fortsetter utover dagen, og det er gjort flere avhør i saken, opplyser Møre og Romsdal politidistrikt.

Kritisk skadd

– Situasjonen for kvinnen som befinner seg på St. Olavs hospital i Trondheim, betegnes fortsatt som kritisk, mandag formiddag 5. august, skriver politiet i en pressemelding.

Voldshendelsen fant sted ved 13.30-tiden søndag. En mann har mindre skader og ble sendt til behandling ved sykehuset i Ålesund. Begge de skadde er i 70-årene.

– Den fornærmede mannen har en god del bruddskader i ansiktet og på kroppen, sier Oust til VG.

Politiet vil ikke kommentere hendelsesforløpet eller hva som kan være mulig motiv for voldshendelsen. Det er ikke brukt stikk- eller skytevåpen.

Udramatisk pågripelse

En mann i 30-årene er pågrepet og siktet for grov kroppsskade. Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling mandag eller tirsdag. Det er en familiær relasjon mellom de involverte, men ønsket søndag ikke å gå nærmere inn på detaljene.

Ifølge Sunnmørsposten er de to skadde gift og bor alene i boligen der voldshendelsen fant sted søndag. Mannen som er siktet bor ikke i boligen, men holder til på Sunnmøre.

Den siktede ringte selv til politiet og forklarte hva han hadde gjort. Politiet pågrep mannen på udramatisk vis rundt to kilometer fra boligen der voldshendelsen skjedde.

Artikkeltags