Fant denne i kjøretøy, bota ble 50.000 kroner

 Det var foretatt inngrep i fartsskriveren som umuliggjorde riktige registreringer. Foto: Politiet

Det var foretatt inngrep i fartsskriveren som umuliggjorde riktige registreringer. Foto: Politiet Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Da veivesenets folk stoppet et vogntog i Romsdalen, ble det oppdaget at fartsskriveren var manipulert. Det var foretatt inngrep i fartsskriveren som umuliggjorde riktige registreringer.

Nå har et slovakisk transportselskap vedtatt et forelegg på 50.000 kroner.

Det er Møre og Romsdal politidistrikt som opplyser dette i en pressemelding.

Alle som driver godstransport er pålagt i montere fartsskrivere i kjøretøyene. Dette er gjort for at myndighetene skal kunne føre kontroll med at sjåførene følger reglene for regelmessig kjøre- og hviletid.

– Det er viktig for oss å markere – også i det internasjonale transportmiljøet – at det reageres kraftig mot dem som forsøker å skaffe seg ulovlige konkurransefortrinn på bekostning av trafikksikkerhet, sier lensmann Roar Mordal Hilde i Vestnes og Rauma i pressemeldingen.

Det var folk fra Statens vegvesen som avslørte det slovakiske transportselskapet i forbindelse med en landsomfattende tungbilkontroll 19. september.

Fordi overtredelsen var såpass gov, ble politiet koblet inn.

Politiet beslagla vogntoget. Da forelegget ble vedtatt og betalt, ble kjøretøyet frigitt. Det er nå satt inn på verksted for å få montert ny fartsskriver, opplyser politiet i pressemeldingen.

Artikkeltags