Forvirring om politiets lønningssenter

Vikangården: Her havner politiets nye kompetansenter for lønn og regnskap. Nå viser det seg at senteret får færre ansatte enn først planlagt.

Vikangården: Her havner politiets nye kompetansenter for lønn og regnskap. Nå viser det seg at senteret får færre ansatte enn først planlagt.

Artikkelen er over 3 år gammel

Politidirektoratet: 50 arbeidsplasser i Kristiansund, ikke 70.

DEL

Da plassering av Politiets lønns- og regnskapssenter ble vedtatt flyttet til Kristiansund, ble det sagt at senteret skal få om lag 70 arbeidsplasser. Dette er en del av om lag 630 statlige arbeidsplasser i forskjellige statlige etater, som skal flyttes eller nyetableres i Norge.

Dette står i Kommunal- og moderniseringsdepartementets plan for lokalisering av statlige arbeidsplasser, datert 17. februar 2017.

Nå melder Politidirektoratet at Direktoratet for økonomistyring skal overta deler av politiets lønnsoppgaver.

Dette betyr at det blir færre arbeidsplasser i Kristiansund enn først planlagt.

– Det er besluttet at Direktoratet for økonomistyring (DFØ) skal overta deler av politiets lønnsoppgaver. Kompetansesenteret i Kristiansund skal fortsatt bygges opp, men det vil etter all sannsynlighet bli rekruttert inn færre medarbeidere til å jobbe med lønnsoppgaver enn det vi hittil har planlagt for. Opprinnelig har det vært anslått at kompetansesentret ville bestå av om lag 70 medarbeidere når det er i full drift. Med den oppgavedelingen som nå er besluttet, vil antallet medarbeidere i Kristiansund bli noe lavere, om lag 50. Nå starter arbeidet med en mer detaljert beskrivelse av fordelingen av oppgaver mellom politiet og DFØ, og planleggingen av overføringen, sier avdelingsdirektør Frede Hermansen i Politidirektoratet til Tidens Krav.

Han opplyser videre at DFØ har blant annet lønnstjenester som en av sine hovedoppgaver. Totalt sett forventes det å være mer lønnsomt for staten om en større del av lønnsoppgavene ivaretas av DFØ, framfor at politiet også skal gjøre det.

Les også: Ap-topper i klinsj om statlige arbeidsplasser

Pål Farstad: – Ikke aktuelt

Stortingsrepresentant Pål Farstad i Venstre sier dette er uakseptabelt.

– Det er tatt en politisk beslutning. Vi gjorde en avtale i høst og antallet var da 70 arbeidsplasser. Derfor er dette helt uakseptabelt og slik skal det ikke bli. Vi er i en prosess for utflytting av statlige arbeidsplasser. Å oppleve nå at de forsøker å redusere tallet på arbeidsplasser er ikke innafor, sier Farstad til Tidens Krav.

Han gir honnør til det lokale arbeidet som er gjort for å etablere politiets nye lønningssenter i Kristiansund.

– Det er god rekruttering og prosessen viser at man klarer å håndtere etableringen på en god måte i Kristiansund. Jeg er opptatt av at vi kan skape enda flere arbeidsplasser enn de 70 som er planlagt. Ikke å redusere, sier Farstad.

Bekrefter færre ansatte

NRK snakket fredag ettermiddag med sjefen for det nye senteret i Kristiansund. Hun bekreftet at det kan bli færre ansatte ved senteret i Kristiansund enn det som først var planlagt. Ut over dette ønsket hun ikke å kommentere saken, men viste NRK videre til Politiets fellestjeneste, som igjen viste til Politidirektoratet.

Her skal politiets lønns- og regnskapssenter ligge

Les saker fra din kommune

Her har vi samlet nyheter fra kommunene på Nordmøre:

Kristiansund, Aure, Averøy, Eide, Halsa, Gjemnes, Tingvoll, Smøla, Sunndal, Surnadal, Rindal.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken