Klinge utfordrer justisministeren

Jenny Klinge (Sp) har utfordret justisministeren. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Jenny Klinge (Sp) har utfordret justisministeren. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Artikkelen er over 3 år gammel

Jenny Klinge (Sp) har nå formelt rettet to spørsmål til justisminister Per-Willy Amundsen (FrP) om rotet og uroen som er skapt rundt politiets lønns- og regnskapssenter i Kristiansund.

DEL

I det første spørsmålet viser Klinge til at Stortinget 21. juni vedtok revidert nasjonalbudsjett. To dager senere gikk det ut et oppdragsbrev om overføring av politiet sine regnskapstjenester til Direktoratet for økonomistyring.

– Kan justisministeren gjøre greie for hvorfor han ikke – under behandlingen av revidert nasjonalbudsjett – informerte Stortinget om de mulige planene om å flytte regnskapsoppgavene til lønns- og regnskapssenteret i Kristiansund til Trondheim, lyder første spørsmål fra Klinge.

I sin begrunnelse viser hun til at det ikke er lenge siden regjeringen lovet at politiet sitt lønns- og regnskapssenter skulle legges til Kristiansund og få 70 stillinger.

Dette ble så redusert til 50 fordi regjeringen bestemte at Direktoratet for økonomistyring (DFØ) skulle ta over noen av oppgavene på lønnsområdet. Til gjengjeld skulle Kristiansund få 20 stillinger til skattekontoret.

Fredag kom det fram i Tidens Krav at regnskapsoppgavene som skulle til Kristiansund, kan bli gitt til Trondheim. I offentlig elektronisk postjournal ligger det et oppdragsbrev datert 23. juni om «overføring av politiets regnskapstjenester til Direktoratet for økonomistyring».

– I revidert nasjonalbudsjett som ble vedtatt to dager tidligere, lå det fortsatt inne millioner til lønns- og regnskapssenteret i Kristiansund. Verken justiskomiteen eller Stortinget fikk opplysninger om at regnskapsoppgavene ikke skulle legges til Kristiansund, skriver Klinge.

I sitt neste spørsmål til justisministeren ber Klinge Per-Willy Amundsen gjøre rede for hva de 50 politifaglige stillingene han har lovet Kristiansund kommer til å inneholde i praksis av oppgaver. Hun spør også når disse skal være på plass.

Det er foreløpig ikke klart når Per-Willy Amundsen vil svare på spørsmålene fra Klinge.

Les også:

- Flytter politisenteret fra Kristiansund til Trondheim 

- Dette er løftebrudd

- Dette er uakseptabelt

- Fullstendig rot og kaos

- Er ganske så forbannet 

- Kristiansunderne er ført bak lyset

- Forkastelig

Amundsen må svare Stortinget

Utredet flytting mens andre ansatte folk, mener NTL

- Politidirektoratet må komme på banen

POD: Har ikke forstått det slik 

Ingen skattestillinger utlyst 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken