Drev firma i to år uten at det ble ført regnskap

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

En kristiansunder i slutten av 50-årene er dømt til fengsel i 60 dager. Mannen tilsto i retten at han i to år hadde drevet et firma uten noen form for bokføring. Han hadde heller ikke registrert firmaet.

I løpet av de to årene som gikk fram til kristiansunderens firma gikk konkurs, kom det 2.360.000 kroner inn på kontoen hans. I retten kom det fram at noe av dette var et salgsoppgjør, men i dommen pekes det på at det uansett er snakk om en betydelig omsetning.

– Det er skjerpende at den manglende bokføringen har medført at det ikke har vært mulig å beregne et kontrollerbart overskudd i virksomheten, heter det i dommen mot mannen.

Retten – som ble administrert av tingrettsdommer Toril Wirkola Karlsen – pekte også i skjerpende retning på at kristiansunderen tidligere er dømt for samme type lovbrudd. Da ble han dømt til fengsel i åtte måneder, tre av dem betinget.

I tillegg til fengsel i 60 dager, ble mannen dømt til inndraging av 13.093 kroner. Dette var summen retten beregnet seg fram til at mannen hadde spart på å ikke engasjere regnskapsfører.

Artikkeltags