Trønder frifunnet for voldtekt – krever millioner fra kvinnen

Av
DEL

En mann som ble dømt til tre og et halvt år fengsel for voldtekt på en kvinne, krever nå ti millioner i erstatning etter å ha blitt frifunnet.

Mannen arbeidet som taxisjåfør da han i 2009 ble pågrepet av politiet etter å ha kjørt kvinnen hjem, skriver Adresseavisen.

Hun hevdet han hadde voldtatt henne i huset hennes, mens hans påsto det var frivillig.

Retten trodde på kvinnens forklaring og dømte mannen til tre år og seks måneder fengsel – som han sonet. I tillegg måtte han betale 100.000 kroner i oppreisningserstatning.

Saken ble gjenåpnet to ganger, og i mars 2018 bestemte Høyesterett at saken skulle behandles av Borgarting lagmannsrett. Der ble han i fjor sommer frifunnet. I tillegg ble kvinnen i januar i år dømt til å tilbakebetale erstatningssummen.

Ifølge mannens forsvarer Stein Erik Ottesen tok anklagerens bror kontakt med politiet og fortalte at søsteren hadde sagt til ham at anmeldelsen var uriktig.

Nå krever den frikjente mannen ti millioner i erstatning fra anklageren. Det begrunner de med belastningen ved saken, i tillegg til at mannen mistet kjøreseddelen i 2009 og ikke har arbeidet siden.

Artikkeltags