Nå er fylkets politi og brannvesen inne i felles lokaler i Ålesund

Brannsjef Geir Thorsen (fra venstre), justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen, avdelingsdirektør Anne Rygh Pedersen (DSB), avdelingsdirektør Knut Smedsrud (Politidirektoratet) og politimester Ingar Bøen under åpningen tirsdag.

Brannsjef Geir Thorsen (fra venstre), justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen, avdelingsdirektør Anne Rygh Pedersen (DSB), avdelingsdirektør Knut Smedsrud (Politidirektoratet) og politimester Ingar Bøen under åpningen tirsdag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Den samlokaliserte sentralen ble åpnet av justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen tirsdag.

DEL

Politiets operasjonssentral og brann- og redningsvesenets 110-sentral i Møre og Romsdal har nå flyttet inn i en samlokalisert sentral i Ålesund.

Den offisielle åpningen fant sted tirsdag, med justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (Frp) på besøk.

- I mange av de hendelsene som brann og politi er involvert i, så har begge etatene et eierskap. Når vi er samlokalisert er det veldig lett å trekke veksel på den andre etaten sin kunnskap, erfaring og kompetanse, slik at vi i lag kan skape en felles situasjonsforståelse. I det øyeblikket vi har en felles situasjonsforståelse, så er det mye enklere å løse oppgavene, sa politimester Ingar Bøen i Møre og Romsdal politidistrikt i forbindelse med åpningen. Dette kommer fram i en pressemelding fra politidistriktet.

Regjeringen ønsker å samle alle politiets operasjonssentraler vegg-i-vegg med brannvesenets 110-sentraler. Ålesund er landets tredje samlokaliserte sentral, etter Innlandet i Hamar og Nordland i Bodø. De neste som står for tur er Ski og Tønsberg.

Det skal legges til rette for at helsevesenets AMK-tjeneste også kan samlokaliseres på et senere tidspunkt.

Artikkeltags