Politiet legger ned flere passkontor i Romsdal

DEL

Fra mandag vil det ikke lenger bli mulig å få utstedt pass ved lensmannskontorene i Elnesvågen, Rauma og på Vestnes. Heretter må en henvende seg til politistasjonen i Molde dersom en vil ha utstedt pass i Romsdal. Det er Møre og Romsdal politidistrikt som fredag opplyser dette i en pressemelding.

For ikke lenge siden ble kontoret i Aure nedlagt. På Nordmøre kan du nå få pass i Kristiansund, Surnadal og Sunndal.

Justis- og beredskapsdepartementet har besluttet å etablere totalt 78 pass- og ID-kontor i Norge. Dette betyr en kraftig reduksjon av antall kontor fra dagens 141. 8 av disse ligger i Møre og Romsdal.

– For å unngå unødvendig ventetid for de som skal søke om pass, er det innført timebestilling, samtidig som muligheten for drop-in videreføres, sier driftsenhetsleder Per Karstein Røv i pressemeldingen. Han har ansvaret for å avvikle passutstedelse ved lensmannskontorene i Fræna, Rauma og Vestnes, samt å legge til rette for en best mulig publikumstjeneste ved Molde politistasjon.

– Det er for enkelt å skaffe seg et ekte norsk pass på falskt grunnlag i dag. Norske pass har høy internasjonal status og gir visumfrihet til mange land. Det kan brukes som virkemiddel til alt fra svindel og trygdemisbruk til organisert kriminalitet og terrorisme, og er ettertraktet i kriminelle miljøer, sier politiinspektør Marianne Nørgaard Aae i pressemeldingen. Aae er leder for felles enhet for utlending, forvaltning og sivil rettspleie i Møre og Romsdal politidistrikt, som har fagansvaret for passutstedelsene.

Artikkeltags