Snøskred, Grip-påske, kollisjon og nytt innspill i regiondebatten

Kollisjon på Rensvik, Emil Koht-Tøfte som ble tatt av skred, Knut Baardsets Tjeldbergodden-historie og påskefering på Grip var noen av begivenhetene i høytiden.

Kollisjon på Rensvik, Emil Koht-Tøfte som ble tatt av skred, Knut Baardsets Tjeldbergodden-historie og påskefering på Grip var noen av begivenhetene i høytiden.

Artikkelen er over 4 år gammel

Har du vært bortreist? Her får du en kjapp gjennomgang av hendelsene i påsken.

DEL

Det har gått flere snøskred i fylket i påskeuka. Mest dramatisk på Nordmøre ble det da sunndalingen Emil Koht-Tøfte (44) ble tatt av skred i  i Brandstadskaret i Øksendal langfredag.

Koht-Tøfte ble gravd fram av turfølget sitt etter å ha ligget under snøen i ti minutter. Til Tidens Krav forteller Koht-Tøfte at han prøvde å svømme i skredet for å komme seg høyest mulig opp.

Les saken: - Jeg tenkte at det ikke er i dag det skal skje

Skredfare i fjellet

Snøskred gikk det også under Nyheitinden i Nesset påskeaften. Der måtte 14 skiløpere hentes ned fra fjellet i Sea King-helikopter da de ikke kom seg ned.

I Storlidalen i Oppdal, ikke langt fra fylkesgrensa til Nordmøre, gikk det tre snøskred langfredag. En skiløper utløste skredet, men ingen ble tatt av snømassene.

Påskeaften ble snøskredfaren for Nordmøre og Romsdal oppjustert fra grad 2 til grad 3.

Påske ved sjøen

På Grip var det ingen fare for snøskred i påsken. Rundt 30 personer feiret høytiden på det gamle fiskeværet.

Fiskeren Jørgen Sagli fra Kristiansund fikk en dårlig nyhet langfredag, da en stor fiskebåt rente ned sjarken hans ved kai i Lofoten. Sjarken sank, og Sagli måtte endre planene om å dra nordover for å fiske fra 2. påskedag.

En annen kristiansunder fikk en helt annen nyhet påskeaften. Da fikk han telefon fra Norsk Tipping om at han hadde vunnet 2,45 millioner kroner i Super-Lotto.

Lite bråk på byen

Til tross for mange fridager og en god del folk ute på byen, har det gått fredelig for seg. Politiet har avsluttet en del sene fester etter naboklager.

Den mest dramatiske politisaken skjedde i Byskogen i Kristiansund fredag kveld, da menn i 40- og 50-årene hadde kuttskader etter en voldssak. Begge ble sendt til sykehus.

Noen trafikkuhell har det også vært. En kvinne ble kjørt til helsesjekk etter en kollisjon på Rensvik onsdag, mens en bil havnet utfor veien på Frei lørdag kveld fra føreren måtte svinge unna en katt som løp over veien.

Innbrudd

Påsken har tradisjonelt vært en tid med mange innbrudd, og slik har det vært også i år. Torsdag og fredag ble det stjålet gjenstander fra ulåste biler i Kristiansund, men politiet fant igjen tyvegods og gjerningsmann - i alle fall for det ene tyveriet.

Søndag kveld oppdaget en huseier på Goma at det hadde vært innbrudd i kjellerboden. Der ble det stjålet diverse drikkevarer.

Hærverk og seriestart

Hos Bestemors hage ved Vanndamman var det ikke innbrudd, men en beruset mann knuste en rute på kafeen natt til langfredag.

Også Kristiansund Ballklubbs supporterklubb Uglan opplevde hærverk i påsken. Sent søndag kveld kastet noen stein gjennom fire av rutene på supportervogna.

Under KBK-treningene i helga ble det klart at Sondre Sørli får debutere fra start på venstrebacken når Ranheim gjester Kristiansund mandag kveld.

En tidligere fotballspiller fra Kristiansund, Anders Giske, bekreftet i påsken at han har søkt jobben som sportssjef i SK Brann.

Nordmøre og fylket

Regiondebatten har ikke tatt pause i påsken, og tidligere Aure-ordfører Knut Baardset fortalte i TKs påskeavis sin historie om da Møre og Romsdal fylke motarbeidet ønsket om å få ilandføring av gass til Tjeldbergodden.

Baardset ble forbannet da han leste om fylkesrådmannens og fylkesmannens «anbefaling» om at vi ikke må tenke Sør-Trøndelag som nytt fylke.

Les saken: - Han sa jeg ville bli betraktet som en sviker

Artikkeltags