Høyre har lenge hatt stabil, rekordhøy oppslutning på meningsmålingene, og partilederen har også skaffet seg solid forsprang på Jens Stoltenberg når det gjelder hvem landets innbyggere vil ha som sin politiske leder.

Rundturen i Møre og Romsdal i går artet seg som den rene signingsferden. Ved valget i 2009 var det bare Elisabeth Røbekk Nørve fra Ålesund som kom gjennom nåløyet. Hvis valgvinden holder seg øyner Høyre nå muligheten til å kapre ikke mindre enn fire av de ni plassene på Mørebenken.

Sykehusstrid

For en som kan bli landets nye statsminister er det umulig å komme til Nordmøre uten å bli konfrontert med striden om hvor det nye felles sykehuset for Nordmøre og Romsdal skal plasseres.

– Molde-ordfører Torgeir Dahl har flere ganger brukt deg som garantist for at det blir bygd et bynært, nytt sykehus i Molde, om Høyre kommer i regjeringsposisjon.

– Jeg vil ikke være gissel for verken den ene eller andre løsningen. Jeg er enig med Molde-ordføreren om at helsefaglige kriterier må telle med når avgjørelsen skal tas, men vil ikke forhåndskalkulere noe. Jeg synes det er positivt at saken nå er kommet så langt at det skal bygges et felles sykehus i regionen. Nå kan vi gå inn i prosessen med lavere skuldre og med større åpenhet, sier Solberg til Tidens Krav.

På befaring

Det var en travel dag for Høyre-delegasjonen, som startet med kaffe, boller og politisk budskap på Moa Trafikkterminal i Ålesund, og videre til møte i Molde med Helge Orten, partiets førstekandidat i fylket, og Jan Petter Hammerø, daglig leder i Møreaksen. Etter Atlanterhavsveien ble det bacalao-lunsj på Bjartmars Kro på Kårvåg, besøk ved Norges største laksefôrprodusent, Skretting, gjennom Atlanterhavstunnelen i el-bil, til et avsluttende politisk møte ved Amfi Storkaia i Kristiansund.