Otnes får slutte

Slutt og start: Mons Otnes slutter, mens Lilly Gunn Nyheim tar over som ordfører i Surnadal.

Slutt og start: Mons Otnes slutter, mens Lilly Gunn Nyheim tar over som ordfører i Surnadal.

Artikkelen er over 4 år gammel

Mons Otnes er innvilget fritak som ordfører, mens Lilly Gunn Nyheim tar over 1. september.

DEL

Kommunestyret i Surnadal har fredag sagt ja til søknaden fra Mons Otnes (Ap) som ber om fritak fra vervet som ordfører fra 1. september og ut valgperioden. Otnes skal bli rektor ved Surnadal vidaregåande skole fra samme dato. Han slutter også i formannskapet, men fortsetter i kommunestyret som menig medlem ut perioden. Han tar ikke gjenvalg ved neste kommunevalg høsten 2015.

Bernt Venås (Sp) støttet kommunestyrets bifall, men undret seg over at fylkeskommunen har satt starttidspunkt som betingelse til Otnes for å kunne ta stillingen som rektor.

I samme møtet blir Lilly Gunn Nyheim (Ap) valgt som ny ordfører, og blir dermed første kvinne som ordfører i Surnadal. Hun får med seg SVs Eivind Hasle som varaordfører. Hasle blir samtidig fast medlem i formannskapet.

Bernt Venås gratulerte Hasle, men gjorde et poeng av at Hasle som fikk bare 75 stemmer ved kommunevalget i 2011, nå blir varaordfører. Hasle blir ikke leder i hovedutvalg, men varaordfører i pluss/minus 30 prosent av ordførerens lønn.

Alle valg var enstemmige.

Artikkeltags