Skal øke utvinningen fra Ormen Lange-feltet – nå har Shell valgt løsning

DEL

Ormen Lange-lisensen har valgt firmaet OneSubseas løsning med våtgasskompresjon, det kommer fram i en pressemelding fra Norske Shell AS.

Tidligere i år ble det kjent at den framtidige kompresjonsløsningen på feltet, ville bli i form av et subseakonsept. Målet med dette er å øke utvinningsgraden fra Ormen Lange.

– Dette er viktig for å øke verdiskapingen fra Norges nest største gassfelt. Partnerne har jobbet godt sammen for å utnytte teknologiutviklingen i dette markedet, som har bidratt til en betydelig kostnadsreduksjon for hele prosjektet, sier Rich Denny, administrerende direktør i A/S Norske Shell, i pressemeldingen.

LES OGSÅ:

Planen er nå å installere to kompresjonsstasjoner på 850 meters havdyp, 12 mil fra land. Ifølge pressemeldingen er planen at stasjonene skal forsynes med strøm fra Nyhamna som ligger i Aukra kommune.

– Neste fase blir å modne detaljene i konseptet videre og gjennomføre tekniske tester. Shells subsea-team i Norge har jobbet tett med OneSubsea på andre prosjekter både her i Norge og globalt. Vi ser fram til å jobbe videre med dem fram mot endelig investeringsbeslutning, sier Lars Gjerdåker, leder for Ormen Lange forretningsutvikling, i pressemeldingen.

Artikkeltags