Flere evakueres i Oppdal på grunn av flomfare

Drivdalen   20180116.
Flere hus og gårder evakueres etter at et snøras som gikk over elva Driva i helga fører til flomfare. Opp mot 50 personer i Oppdal kommune kan bli berørt.
Foto: Jan Are Melgård / Opdalingen / NTB scanpix

Drivdalen 20180116. Flere hus og gårder evakueres etter at et snøras som gikk over elva Driva i helga fører til flomfare. Opp mot 50 personer i Oppdal kommune kan bli berørt. Foto: Jan Are Melgård / Opdalingen / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Flere hus og gårder evakueres etter at et snøras som gikk over elva Driva i helga fører til flomfare. Opp mot 50 personer i Oppdal kommune kan bli berørt.

DEL

Det melder NRK.

Etter råd fra NVE har kommunen og politiet satt i gang en evakuering i et begrenset område i Oppdal. Begrunnelsen er at NVE er usikker på hvordan vannet vil oppføre seg utover natten.

NVE vil ikke foreta seg noen ting før tidligst i morgen tidlig.

– Beboere nord for ras i Driva som skal evakueres, er varslet eller er i ferd med å bli varslet. Det er snakk om cirka 30 fastboende så langt, opplyste politiet i Trøndelag like etter 18.30 tirsdag kveld.

Ifølge ordfører i Oppdal kommune, Kirsti Welander (Ap), kan det være snakk om opptil 50 personer som må evakueres.

– De personene som ikke har venner eller familie å dra til, vil bli tilbudt overnatting ved Quality Hotel Skifer i Oppdal sentrum, sier Welander til NRK.

Det er satt krisestab i Oppdal kommune som følge av situasjonen. Trønderenergi er også i beredskap.

Ansatte ved et firma i området ble tidligere i ettermiddag evakuert. Snøraset har gått i området ved Skardbekken og ført til at elva demmes opp.

Artikkeltags