Innbrudd i sju hytter, to pågrepet i Averøy

Bilen som ble stjålet i Eide, og settes i forbindelse med innbruddstyvene i Oppdal, ble fredag ettermiddag funnet på Averøya.

Bilen som ble stjålet i Eide, og settes i forbindelse med innbruddstyvene i Oppdal, ble fredag ettermiddag funnet på Averøya. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

To personer er nå pågrepet etter at bilen som ble stjålet i Eide fredag og som knyttes til innbrudd i sju hytter i Oppdal, er funnet i nærheten av Bruhagen i Averøy. Det bekrefter politiets operasjonssentral i Møre og Romsdal.

DEL

Natt til torsdag ble det stjålet en Nissan Navara i Oppdal. Bilen ble funnet igjen i Eide fredag morgen. Der ble det stjålet en ny bil, en Nissan Primastar med registreringsnummer YE 88758.

- Jeg kan bekrefte at vi har funnet bilen i Averøy. Noen nærmere stedangivelse vil vi foreløpig ikke gå ut med, opplyser operasjonssentralen.

Bilen er foreløpig ikke undersøkt av politiet.

Sju innbrudd

Så langt har politiet fått bekreftet at det har vært innbrudd i sju hytter i Oppdal. Det er også stjålet ett eller flere håndvåpen.- Ett eller flere håndvåpen er stjålet i forbindelse med innbruddene på Festa, sa lensmann i Oppdalm, Finn Skarsmoen, til Radio E6 fredag morgen.

Tidens Krav har vært i kontakt med en person som befant seg i det aktuelle området da innbruddene fant sted. Vedkommende kunne fortelle at det skal være funnet brukte haglpatroner. Det er imidlertid uklart om dette kan settes i sammenheng med innbruddene i hyttene i Munkvollvegen.

Lia opp fra Festa er et område hvor mange fra Nordmøre, spesielt fra Kristiansund, har hytte.

Kriminalteknikere var fredag på vei fra Trondheim for å bistå i etterforskningen. Hytteierene får først slippe til når teknikerne har gjort jobben sin og sikret eventuelle DNA-spor. Først da vil man få oversikt over hva som er stjålet fra den enkelte hytte.

Ifølge forskrift om skytevåpen er det ikke tillatt å oppbevare registreringspliktige skytevåpen i ubebodd hytte, hus eller lignende.

Bil funnet i Eide

En Nissan Navara som settes i sammenheng med flere hytteinnrbudd i området rundt Festa i Oppdal kommune torsdag, er funnet i Eide.

I forbindelse med tyveriet av bilen som nå er funnet på Eide, er to personer fanget på et overvåkingskamera.

- Vi har gjennom etterforskningen gjort funn som gjør at vi ikke utelukker at gjerningspersonene kan være bevæpnet. Derfor går vi ut med advarsler til publikum om at man bør være forsiktig, sa operasjonsleder Solfrid Lægdheim ved Trøndelag politidistrikt til avisa OPP fredag formiddag.

Nå er altså to personer pågrepet.

Artikkeltags