Gå til sidens hovedinnhold

Statoil saksøker fagforeningene

Artikkelen er over 4 år gammel

Statoil og fagforeningene er ikke enige om hvordan plattformene skal stenges ned ved en arbeidskonflikt. Nå kommer saken opp i retten.

Saken vil komme opp i Arbeidsretten i Oslo tirsdag neste uke, skriver Stavanger Aftenblad. Blant annet er det snakk om sikkerhetsbemanning ved nedstengning av produksjonen på en plattform. Statoil ønsker en ny avtale, mens fagforeningene i Statoil ønsker å opprettholde den tidligere fremforhandlede avtalen.

– I den tidligere nedkjøringsprosedyren ved nedstengning gikk man over til «kald» plattform. Det betyr blant annet at man tar ned trykket og drenerer væsken. Nå vil Statoil bare ta ned trykket, men at anlegget skal stå væskefylt, sier leder for norsk sokkel i Safe i Statoil, Terje Enes.

Dette vil gjøre at produksjonen kan komme raskere i gang igjen, og Statoil vil spare kostnader ved oppstart. Fagforeningene mener dette vil føre til en mer utrygg situasjon og vil øke sikkerhetsbemanningen.

– Vi har ikke nektet å diskutere med Statoil, men nektet deres løsningsforslag. Og derfor kan jeg heller ikke se at vi har opptrådt i strid med Hovedavtalen, sier sokkeleder i Industri Energi Statoil, Per Steinar Stamnes.

Statoil sier saken er i en rettsprosess der NHO er part og gjør vurderinger, men ønsker ikke kommentere saken ytterligere, men at de er åpne for en løsning av saken før den kommer opp i retten. Det er LO som kjører saken for Industri Energi, YS for Safe og NHO for Statoil i Arbeidsretten.

Kommentarer til denne saken