VNG velger Njord for Pil & Bue

Pil & Bue knytter til Njord.

Pil & Bue knytter til Njord. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Operatør av Pil og Bue-feltet, VNG Norge, melder i dag at selskapet velger Njord som tilknytning for feltet.

Njord er for tiden til oppgradering ved Stord, men skal være tilbake i produksjon igjen i slutten av 2020.

Les også: Har allerede brukt en milliard på Njord-ombygging

VNG og de andre lisenseierne har brukt god tid på å bestemme seg for konseptløsning. De to andre mulighetene var å knytte feltet til Draugen, eller selvstendig produksjonsskip.

Pil og Bue ble funnet i 2014, og var et av årets største oljefunn på norsk sokkel.

TK kjenner til at lisenseierne i både Njord og Draugen har jobbet hardt for å få Pil og Bue-lisensen til sin installasjon. Valget vil bety en betydelig levetidsforlengelse for Njord-plattformen.

- Jeg er veldig fornøyd med valget av Njord for utviklingen av ressursene i Pil og Bue-funnene. Dette er et viktig steg for å modne disse funnene, og faktumet at det knyttes til infrastruktur vi kjenner godt, konsoliderer et av nøkkelområdene våre i Norge, sier administrerende direktør i Faroe Petroleum, Graham Stewart, i en pressemelding.

Faroe Petroleum er blant medeierne i Pil og Bue-lisensen.

- Partnerne i PL586 ser fram til et godt samarbeid med operatøren og partnerskapet for Njord-lisensen. I de kommende månedene vil  utbyggingsløsningen bli modnet ytterligere fram mot en formell beslutning om videreføring (BOV/DG2), skriver VNG Norge i en pressemelding.

I program for konsekvensutredning for Pil og Bue skriver VNG Norge at en undervannsløsning med tilknytning til Njord vil ha investeringskostnader på opp til 15 milliarder kroner, og det vil koste 300 millioner kroner i året å drifte.

Ressursestimatet for Pil og Bue-lisensen er mellom 90 til 200 millioner fat oljeekvivalenter.

VNG er operatør i lisensen og eier 30 prosent. Faroe Petroleum eier 25 prosent, mens Point Resources eier 45 prosent.

Artikkeltags