Ole Øverland fikk Kongens Gull

Ole Øverland (til venstre) mottar Kongens fortjenstmedalje i gull av fylkesmann Ottar Befring.

Ole Øverland (til venstre) mottar Kongens fortjenstmedalje i gull av fylkesmann Ottar Befring.

Artikkelen er over 11 år gammel

GJEMNES: Fredag klokka 17.20 kunne fylkesmann Ottar Befring overrekke Kongens fortjenstmedalje i gull til tidligere fylkesordfører Ole Eimund Øverland.

DEL

Av JAN ØIVIND JENSEN

Selve utmerkelsen skjedde i den nye museet Handelshuset Angvik i Angvika, og ble etterfulgt av en middag for familien og inviterte gjester fra Møre og Romsdal fylke og Gjemnes kommune i hotellet Angvik Gamle Handelssted.

Fylkesmann Ottar Befring uttrykte glede over å få utføre det oppdraget som Hans Majestet Kongen hadde bedt ham om. Og særlig gledelig var det at valøren denne dagen var gull.

– Du får kongens gull for ditt livslange engasjement for næringsutvikling og samfunnsnyttig arbeid. Alle kjenner ditt imponerende arbeid for å få Ormen til lands, og for olje- og gassaktivitet i Møre og Romsdal, sa Befring og trakk også fram Øverlands politiske engasjement gjennom 26 år i kommunestyre hvorav 18 år som ordfører, og Øverlands 18 år på fylkestinget hvorav åtte som fylkesordfører.

Les mer om overrekkelsen i lørdagens papirutgave av Tidens Krav. Der møter du også den spreke pensjonisten Ole Eimund Øverland i portrettet.

Artikkeltags