Gladnyhet til ølhunder: Skal selge 300 sorter øl

Håkon Storbukt (til venstre) og Steinar Storbukt hos Garo brygg i Kristiansund får snart 300 ølsorter i hyllene. Arkivfoto

Håkon Storbukt (til venstre) og Steinar Storbukt hos Garo brygg i Kristiansund får snart 300 ølsorter i hyllene. Arkivfoto

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

- Vi gleder oss, sier Håkon Glomstad Storbukt.

Går alt som Storbukt tror, vil han fra mai ha 300 forskjellige ølsorter i hyllene. Alt fra ultralokale brygget på Nordmøre, til internasjonale godbiter fra en raskt voksende ølindustri.

- Det blir verken Ringnes eller Dahls i hyllene, men veldig mye annet, sier kristiansunderen.

Det er Gulating ølutsalg - en ny satsing innenfor det norske ølmarkedet - som åpner utsalg i Kristiansund. Utsalget i Kristiansund blir den første franchisebutikken til Gulating i Midt-Norge, og skal samlokaliseres med Garo Brygg.

- I dag selger vi råvarer og utstyr til hjemmebrygging. Her får du alt, bortsett fra ferdig øl, sier Storbukt.

Men det blir det snart en forandring på.

- Vi venter på bevillingen. Det er bare den som mangler, men vi har fått positive signaler om at den skal komme nokså snart, sier Storbukt.

Han har planer om å starte med 300 merker, og utvide til 350.

- Vi ser fram til å kunne tilby et bredt utvalg av ulike norske ølsorter, samtidig som vi også har øl fra de større, velkjente bryggeriene.

Han gleder seg spesielt til å få lokalt øl i hyllene.

- Det brygges mye godt øl, også på Nordmøre, sier Storbukt. Han forteller at det er mye folk innom butikken.

- Interessen for brygging er stor. Mye av det du trenger kan kjøpes på nett, men i en butikk kan du i tillegg få gode råd, sier han.

Flere utsalg

- Vi forventer å åpne flere nye franchiseutsalg i Midt-Norge løpet av året. For meg er dette ekstra moro, siden min familie kommer fra Nordmøre, sier Tommy Holen Helland. Han er ansvarlig for Gulating Midt-Norge.

Rolf Ivar Skår - som er siviløkonom og ølbrygger - startet i 2011 med ølbrygging i Dale i Sunnfjord. Med bryggeriskolen i København og utdannelse som ølsomelier som ballast, brygget og utviklet han sitt eget øl og testet ut i sin pub vegg i vegg med bryggeriet. Han etablerte Gulating Bryggeri i 2013.

Et typisk Gulating ølutsalg består av rundt 300 varianter av øl. Dette inkluderer egne brygg som Bjorr Pils, Vikingpr pale ale, Myrkr brown ale og Inland India pale ale. Gulating har i dag utsalg i Arendal, Bergen, Trondheim, Larvik, Sandefjord, Lørenskog, Strømmen, Fredrikstad, Horten, og Sandvika.

Kristiansund er like rundt hjørnet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken