Pipelife satte verdensrekord – håper på plass i Guinness rekordbok

Dette rørslepet fra Norge til Malaysia satte ny rekord.

Dette rørslepet fra Norge til Malaysia satte ny rekord. Foto:

Rørprodusenten med rekordslep.

DEL

Pipelife Norge, som har hovedkontor og fabrikk i Surnadal, har nylig satt verdensrekord i rørslep. Rørleveransen til en kraftutbygging på Borneo i Malaysia ble slept 27.720 km fra Pipelifes fabrikk i Stathelle, opplyser Pipelife Norge i en pressemelding.

Seilasen ned vestkysten av Afrika, rundt Kapp det gode håp og over det indiske hav til Borneo, tok 190 dager.

Totalt var leveransen på 3.330 meter rør, fordelt på seks rør på 555 meter hver. Rørene fra Stathelle er inntaksledningene for kjølevann for kraftanlegget til Sarawak Energy, som bygges av kinesiske SinoHydro.

– Rekordslepet til Malaysia på 27.770 kilometer er en ny og solid verdensrekord i rørslep. Den nye rekordleveransen til Malaysia har gitt Pipelife stor oppmerksomhet i ingeniørmiljøer i Asia, og nå har det kinesiske kraftutbyggerselskapet SinoHydro tatt initiativ til at rekorden kommer inn i Guinness rekordbok. Det er utrolig moro om rekorden blir offisiell ved å komme inn i den berømte rekordboka, skriver Trygve Johan Blomster, eksportsjef i Pipelife Norge, i pressmeldingen.

Pipelife Norge hadde også den forrige rekorden; den ble satt i 2016 da de gjorde et tilsvarende slep til Uruguay. Den distansen var rundt halvparten av Malaysia-slepet.

Artikkeltags