Maritech Systems blir største eier i Molde-firma

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Maritech Systems har blitt majoritetseier i det Molde-baserte selskapet Lillebakk Engineering. Investesteringen begrunnes med at selskapet ønsker å styrke sin posisjon i den digitaliseringen av sjømatnæringen som nå foregår.

- Den stadig økende trenden med automatisering og digitalisering der alt er på nett (Internet of Things, IoT) har skutt fart også innenfor sjømatnæringen og akvakultur. For å være en ledende aktør under denne transformasjonen, har Maritech investert i Lillebakk Engineering, skriver de to selskapene i en felles pressemelding.

Molde-baserte Lillebakk Engineering ble startet av Frode og Andre Lillebakk. Selskapet leverer blant annet løsninger for logging av sanntidsinformasjon fra automatiserte systemer.

Maritech Systems ble stiftet på Averøy i 1975 og het da Averøy Dataservice. Selskapet satset tidlig på utvikling av programvare til sjømatindustrien. I 1984 skifter selskapet navn til Maritech og ble etterhvert fusjonert med et islandsk programvareselskap. I 2007 selges selskapet til norske AKVA group ASA. For fem år siden ble selskapet igjen et selvstendig programvareselskap eid av Midvest Fondene, Bølgen Invest og SpareBank 1 SMN Invest, samt andre regionale investorer sammen med ansatte. Maritech har rundt 50 ansatte med kontorer i Oslo, Molde, Averøy, Harstad og Tromsø, samt i Halifax i Canada.

Artikkeltags