Banker slår seg sammen

Artikkelen er over 2 år gammel

Skal ha hovedkontor i Elnesvågen og avdelingskontor i Eidsvåg.

DEL

Styrene i Bud, Fræna og Hustad Sparebank og Nesset Sparebank har inngått avtale om å slå sammen virksomhetene, melder de i en pressemelding mandag.

Endelig avgjørelse treffes av bankens generalforsamling/forstanderskap 22. august 2017.

Slagkraft

- Målet med fusjonen er å skape en mer slagkraftig bank i Romsdal og sørlige deler av Nordmøre og være godt posisjonert for framtiden, skriver Odd Kjetil Sørgaard (banksjef i Bud, Fræna og Hustad Sparebank) og Jan-Børge Silseth (banksjef i Nesset Sparebank) i pressemeldinger.

Selskapsrettslig blir Bud, Fræna og Hustad Sparebank den overtakende sparebank. Det vil si at Bud, Fræna og Hustad Sparebank overtar alle Nesset Sparebanks eiendeler, rettigheter og forpliktelser ved gjennomføring av fusjonen. Den fusjonerte banken vil få en forretningskapital på i overkant av 6 milliarder kroner.

- Vil gi fordeler

Administrerende banksjef i den sammenslåtte banken vil være Odd Kjetil Sørgaard, med assisterende banksjef Jan-Børge Silseth. Styreleder blir Svein Atle Roset og nestleder i styret blir Lasse Iversen.

Hovedkontoret for den sammenslåtte banken vil være i Elnesvågen, med et fullverdig avdelingskontor i Eidsvåg.

- En fusjon er industrielt riktig og vil gi både markedsmessige og kostnadsmessige fordeler for bankene Dette vil gi et grunnlag for langsiktig vekst og verdiskaping i bankens markedsområde, skriver banksjefene.

Artikkeltags