Mange gikk i fakkeltog

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Siden tusenårsskiftet i 1999 har veien fra Kongens plass til Varden blitt lyst opp av det årlige fakkeltoget på nyttårsaften. Med unntak av i 2010, da arrangementet ble avlyst grunnet dårlig vær. I år møtte tusenvis opp for å ta farvel med ett år, og ønske det nye velkommen med fakkeltog, nyttårshilsninger og et storslått fyrverkeri på Varden.

Kjell Neergaard holdt sin første nyttårstale som ordfører. Her tok han opp tråden fra tidligere ordfører Per Kristian Øyens tale i fjor, hvor han uttrykte sinne over sykehussaken.

. Vi ser fram til en rettssak mot urett. Staten må følge de lovene den har vært med på å vedta, sa Neergaard.

Ordføreren talte også om kommunereformen og offentlige arbeidsplasser - temaer som har preget Nordmøre i 2015, og som kommer til å fortsette å prege regionen i tiden som kommer.

- Jeg vil utfordre alle partier til å sammen finne løsninger for å kompensere for det vi vil miste, sa Neergaard.

Ordføreren uttrykte et ønske om at Nordmøre sammen skal gå med positive skritt inn i 2016, og at alle skal ha et felles nyttårsforsett i året som kommer.

- ”Framsnakking” er et viktig. Det er det motsatte av baksnakking. Vi må snakke positivt om hverandre, og om lokalsamfunnet. Jeg ønsker at alle skal ha dette som nyttårsforsett i år, fortalte Neergaard.

Avslutningsvis ønsket ordføreren alle et optimistisk godt nytt år, og han ønsket alle Kristiansunderne velkommen tilbake til samme tid og sted neste år.

 

Sammen om omstilling

Sogneprest Tormod Sikkeland trakk fram hendelser som har preget folk både lokalt og globalt i året som har gått.

- Vi har sett et klimatoppmøte med større enighet enn noensinne før, det har vært innstramminger i oljebransjen, verden har vært preget av terrorfrykt, og lokalt preges vi av de mange flyktningene som har ankommet Kristiansund, sa Sikkeland.

Han oppmuntret nordmøringene til å gå skulder til skulder i omstillingen byen må gjennom i året som kommer.

- Vi må slutte å misunne de som lykkes, og våge å gå tettere inntil hverandre. Da kan redsel bli byttet ut med kreativitet, sa sognepresten

Hyllet frivillighet

Både ordføreren og sognepresten hyllet frivilligheten i byen, som har gjort den flotte nyttårsarrangementet mulig, og som har bidratt til å gi flyktningene meningsfulle dager i Kristiansund.

Til sist ble det allsang av bysangen, med Pønsj som oppsangere, før det imponerende fyrverkeriet brakte løs.

Artikkeltags