Dag Røttereng har vært naturfotograf i mange år. Rundt årtusenskiftet reiste han blant annet rundt på Nordmøre og holdt bildekåseri om en reise fra kyst til fjell, med stor vekt på stemningsbilder.

Nå er han tilbake med en multimediapresentasjon med bilder, time-laps og video fra Smøla. Se video øverst i artikkelen. (Leser du denne saken på mobil se videoen på Vimeo her.)

Arvet småbruk

– Jeg gikk litt lei en periode, men nå er jeg tilbake for fult. Multimediapresentasjonen fra Smøla er et prosjekt jeg har holdt på med i et par år nå, sier den entusiastiske trønderen. Han bor på Melhus, men er så ofte han kan på Smøla.

– Konas mormor bodde på fra Smøla. Jeg var der selv første gang i 1984, men det var først etter kona arvet et småbruk der ute i 2008 at jeg virkelig har fått muligheten til å bli kjent med øya.

Jubel

Multimediapresentasjonen har fått tittelen «Island under the wings of steel and feather». Det hadde premiere under naturfotofestivalen Natur 2013 i Vårgårda i Sverige 1. november.

– Jeg fikk veldig bra respons, det var full jubel i salen. Hele presentasjonen er originalt en halvtime. Det som er lagt ut på nett er bare et kort utdrag. Jeg føler meg vel heller ikke helt ferdig. Det er flere bilder og videoer som kan tas, sier Røttereng.

Han har ikke noe klart mål med prosjektet fra Smøla ennå, men viser det gjerne fram.

– Det jeg har lagt ut på Vimeo er vel å regne som en reklame for meg selv. Erfaringsmessig så blir det nok noen foredrag fremover.