Skal kåre fylkets smarteste tiendeklassinger 

Roar Halten har jobbet litt med Klassequizen tidligere, men dette er første gangen han skal ha hånd om hele konkurransen.

Roar Halten har jobbet litt med Klassequizen tidligere, men dette er første gangen han skal ha hånd om hele konkurransen. Foto:

Klart for nye runder med Klassequizen.

DEL

Denne uken starter Klassequizen 2020 i Møre og Romsdal. I år er det 38 skoler som deltar fra Møre og Romsdal. Tiendeklassinger fra Smøla i nord til Vanylven i sør skal prøve seg på utfordrende spørsmål i varierte kategorier.

På tirsdag er det Averøy ungdomsskole som er den første skolen som skal ut i ilden. Selve konkurransen sendes dagen etter.

Lover mer show

Deretter vil en ny ungdomsskole på henholdsvis Smøla, Sunndal, Sør-Tustna, Aure, Frei, Straumsnes, Tingvoll, Surnadal og Batnfjord konkurrere hver ukedag i ettermiddagssendingen til NRK Møre og Romsdal på P1 helt fram til slutten av februar.

Nytt av året er det at hver enkelt skole får besøk av «oneman-showet» Roar Halten. Han skal skape liv for alle som har lyst til å se på Klassequizen live. Både resten av elevene på skolene og lokalbefolkningen er invitert for å komme og se på.

– Det blir mer show i år. Jeg håper på godstemning når skolene skal få være med å heie fram sitt lag allerede nå i de innledende rundene, sier en entusiastisk Roar Halten.

Roar Halten har jobbet litt med Klassequizen tidligere, men dette er første gangen han skal ha hånd om hele konkurransen.

– Jeg har med meg lyd og lysanlegg, og gleder meg til å møte alle de fantastisk smarte 10.-klassingene i Møre og Romsdal, sier Halten i en pressemelding.

Klassequizen kan du høre hver dag i God ettermiddag Møre og Romsdal, på NRK P1 klokka 14:30.

Fylkesfinale i mars

Etter innledende runde vil det 11. mars bli avholdt en lokal fylkesfinale i Ålesund. I år skal det kåres to fylkesvinnere og begge disse lagene vinner 5000 kroner til klassekassa og de skal videre til nasjonale finaler i Oslo.

Totalt er det 570 skoler som er med fra hele landet – det er ny rekord!

I fjor var det litt over 750.000 som så den nasjonale finalen på NRK1. Også i år skal de nasjonale finalene sendes i helgene på NRK1, fem fredager og lørdager i april og mai. Programleder for NRK1-sendingene er Selda Ekiz. Vinneren av Klassequizen 2020 vinner en konsert på skolen sin med radiokanalen Mp3 (NRKs radiokanal for ungdom).

I 2019 var det Surnadal ungdomsskole og Vatne ungdomsskole som ble vinnerne i Møre og Romsdal.

Artikkeltags