Etter 15 år som journalist i NRK skifter Jannicke beite

Jannicke Farstad går fra NRK til Doxacom, hvor hun skal være samfunnskontakt.

Jannicke Farstad går fra NRK til Doxacom, hvor hun skal være samfunnskontakt. Foto:

– Heile mitt vaksne liv har eg snakka med politikarar, bedriftsleiarar og folk på fiske.

DEL

Etter 15 år som journalist og programleder i NRK, blir Jannicke Farstad samfunnskontakt i Doxacom, en «bedrift som arbeider for å gjøre havbasert næring internasjonalt attraktiv».

Dette melder bedriften i en pressemelding mandag.

– Heile mitt vaksne liv har eg snakka med politikarar, bedriftsleiarar og folk på fiske eller på merdkanten. Forsøkt å formidle komplekse saker på ein enkel måte. Den kompetansen ser eg no fram til å dele vidare med kundane til Doxacom, seier Jannicke Farstad.

Doxacom er et rådgivningsselskap som har spesialisert seg innen forretningsutvikling, strategi og omdømmebygging for havbasert næring. Virksomheten holder til på NMK (Norsk Maritimt Kompetansesenter) i Ålesund.

Doxacom har hatt en god vekst over flere år, og ble Gasellebedrift i 2019. Jannicke er blant tre nye ansatte siden november 2019.

– Vi er veldig glade for å ha fått med oss ein dyktig journalist som har lykkast med å sette havnæringa på dagsorden. Med si evne til å formidle og engasjere vil Jannicke styrke oss i vår jobb med å posisjonere og bygge omdømmet til maritim næring, sjømatnæringa og energinæringa til havs, uttaler daglig leder i Doxacom, Vibeke Hanssen.

I presseskrivet heter det at Doxacom legger stor vekt på verdier som god forvaltning, rene og rike hav, sunn og trygg sjømat, samt bærekraftig næringsutvikling.

Vil løfte de som skaper lys langs kysten

– Jannicke vil fylle ei viktig rolle i Doxacom si vidare satsing på berekraft. Ho vil komplettere oss godt med si kreative tilnærming og uredde haldning, seier Hanssen.

– Oppgåva vår er å skape verdiar for kundane våre, og samtidig vere med på å løyse samfunnsbehov. Tenk deg at vi skrur av lyset i alle hus i Noreg der folk får si inntekt ifrå havet, enten direkte eller som leverandør av produkt og tenester - alt ifrå møblar til vinsjar, skruar, til skipsdesign. Da blir det ganske mørkt langs kysten vår. Eg vil løfte fram dei som skaper lys langs kysten vår, seier Jannicke Farstad.

I Doxacom skal Jannicke jobbe med å utvikle redaksjonelle saker på vegne av kundene, blant annet ved å produsere videoreportasjer og podkast. I tillegg skal hun arbeide med medierådgivning, beredskap- og krisehåndtering, samfunnskontakt og presentasjonsteknikk.

Kundene vil være alt fra «salgsavdelinger som jakter nye kunder, ledergrupper som takler endringsprosesser, til eiere som henter inn frisk kapital».

Ifølge Doxacom har Jannickes interesser for bedrifter knyttet til fiskeri, havbruk og maritim næring, vokst fram i jobben som journalist i NRK Møre og Romsdal. Der har hun rapportert om at gründerånden lever i beste velgående, og hva det skaper av ringvirkninger.

– Eg har lyst til å komme enda nærmare der verdiane skapast og å vere ein del av eit miljø som dyrkar kunnskap, innsikt, nettverk og interesse for havet. Eg gleder meg til å skape noko nytt, avsluttar ho.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken