I en pressemelding melder Olje- og energidepartementet at myndighetene har godkjent utbyggingen av Snefrid Nord. Funnet skal knyttes til Aasta Hansteen-plattformen som en satellitt. Plattformen er ventet å være i drift i slutten av 2018, mens Snefrid Nord skal starte produksjon i fjerde kvartal 2019.

Funnet ble gjort i 2015, drøyt 12 kilometer fra Aasta Hansteen-feltet. Snefrid Nord inneholder drøyt fem milliarder kubikkmeter gass, som skal eksporteres via Polarled-røret til Nyhamna, og så videre til markedet.

Snefrid Nord ligger på 1.300 meters havdyp, og skal bygges ut med en enkel havbunnsramme med én produksjonsbrønn.

Les også: Til Kristiansund etter gassfunn

Investeringskostnadene er anslått til rundt 1,2 milliarder kroner. Ifølge OED vil prosjektet ha en nåverdi før skatt på 2,3 milliarder kroner.

- Utbyggingen av Snefrid Nord gir økte inntekter til felleskapet og lønnsomme arbeidsplasser på land. Norske leverandørbedrifter har allerede vunnet viktige kontrakter, noe som er svært gledelig, sier olje- og energiminister Terje Søviknes.

Eierne i Snefrid Nord er Statoil (operatør og 51 prosent eiendel), Wintershall (24 prosent), OMV Norge (15 prosent) og ConocoPhillips (10 prosent).

Les også:

Aker Solutions ber leverandører på Nordmøre ta kontakt

Ny eier klar for å ta over Nyhamna

Oljeprisen på sitt høyeste på over to år – og den kan bli der

Får godkjennelse til å bore på over 1.000 meters dyp

Deepsea Bergen til kai på Averøy i to måneder

Njord er i rute

- Det er fortsatt betydelige ressurser igjen i Norskehavet