Gå til sidens hovedinnhold

Norsk kvinne arrestert

Artikkelen er over 9 år gammel

En kvinne (44) fra Møre og Romsdal skal være arrestert på Filippinene, siktet for å ha bortført sin egen datter.

To polititjenestemenn fra Nordmøre og Romsdal politidistrikt befinner seg på nå på Flippinene sammen med en ansatt fra barnevernet i Kristiansund og en representant fra Interpols avdeling i Thailand.

I en pressemelding fra Nordmøre og Romsdal politidistrikt heter det at politiet i Kristiansund i lengre tid har etterforsket et forhold der en mor og hennes 15 år gamle datter har forlatt Norge og tatt opphold på ukjent sted i utlandet. Ved dom er omsorgen for datteren overført til barnefaren. Mor til jenta er siktet for barnebortføring.

Den 44 år gamle kvinnen ble pågrepet i byen Kalibo i Aklan-provinsen sist tirsdag. Ifølge nettstedet Inquirer News deltok både lokalt politi og Interpol i aksjonen. Også kvinnens 15 år gamle datter ble tatt hånd om av politiet før hun ble overført til lokalt barnevern.

Grunnlaget for pågripelsen av kvinnen var en arrestordre utstedt av Nordmøre tingrett 23. august. Det skal være kvinnens mann som har anmeldt henne for å ha bortført datteren.

Fra Filippinene meldes det at kvinnen har oppholdt seg i landet i fem år og at norske myndigheter bidro til å spore henne opp etter at hun hadde bedt venner i Norge om å overføre penger.

Politiet sier det er nødvendig å ha både 44-åringen og 15-åringen i varetekt inntil videre.

– Vi er bekymret for at det ikke er noen som kan ta vare på datteren, så vi holder begge to inntil de kan overføre til den norske ambassaden, sier politisjefen i Aklan-provinsen, Cornelio Defensor.

Politi sammen med representanter fra barnevernsetaten oppholder seg nå på Fillipinene. Norsk politi, i samarbeid med Interpool, forhandler nå med Fillipinske myndigheter om utlevering og tilbaketransport av 44-åringen og hennes datter.