Dette skjedde i natt

Av

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 25. juli.

DEL

Nord-Korea avfyrte to missiler

Nord-Korea avfyrte to kortdistanse-missiler som landet i Japanhavet torsdag morgen, ifølge sørkoreanske myndigheter.

Missilene ble skutt med 13 minutters mellomrom fra Wonsan-området på østkysten. Nord-Korea har foreløpig ikke bekreftet oppskytningen.

Nord-Korea avfyrte to missiler.

Nord-Korea avfyrte to missiler. Foto:

Trump-veto sikrer våpensalg

President Donald Trump legger som ventet ned veto mot beslutningen i Kongressen om å blokkere salg av amerikanske våpen til Saudi-Arabia.

Presidenten sier i en uttalelse til Senatet at årsaken til at han legger ned veto er at blokkeringen kunne ha «svekket USAs globale konkurranseevne og ødelegge det viktige forholdet vi har til våre allierte og partnere».

President Donald Trump legger som ventet ned veto mot beslutningen i Kongressen om å blokkere salg av amerikanske våpen til Saudi-Arabia.

President Donald Trump legger som ventet ned veto mot beslutningen i Kongressen om å blokkere salg av amerikanske våpen til Saudi-Arabia. Foto:

Feil i drivstoffsystem rettet

En feil i systemet for fylling av drivstoff rammet flere hundre avganger fra Schiphol-flyplassen ved Amsterdam onsdag. Det gjaldt også flere avganger til Norge.

Natt til torsdag uttaler flyplassen at drivstoffsystemet er i gang igjen.

En feil i systemet for fylling av drivstoff rammet flere hundre avganger fra Schiphol-flyplassen ved Amsterdam onsdag.

En feil i systemet for fylling av drivstoff rammet flere hundre avganger fra Schiphol-flyplassen ved Amsterdam onsdag. Foto:

– Vindkraftforslag til Stortinget

SV, Sp og MDG krever at Stortinget skal få behandle den nasjonale rammen for vindkraftutbygging, noe regjeringen ikke har planer om, skriver Klassekampen.

Forslaget er sendt på høring, men ifølge statssekretær Liv Lønnum (Frp) i Olje- og energidepartementet skal det kun behandles internt i regjeringen.

Rødt har lokalvalgsak klar

Rødt vil gjøre boikott av Israel til en sak i høstens lokalvalg. Partiet sliter med å finne saker med lokalpolitisk vri, antyder KrFs Hans Fredrik Grøvan.

Ifølge avisa Dagen vil Rødt innlede kampen for boikott nedenfra i landets kommunestyrer.

Rødt vil gjøre boikott av Israel til en sak i høstens lokalvalg.

Rødt vil gjøre boikott av Israel til en sak i høstens lokalvalg. Foto:

Artikkeltags