Dette skjedde i natt

Av

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 22. juli.

DEL

Mot slutt på hetebølge i USA

USAs østkyst opplevde nok en dag med farlig høye temperaturer søndag. Men fra mandag ventes det at en kaldfront siger inn med lavere tall på gradestokken.

I New York ba borgermester Bill de Blasio folk drikke rikelig og søke tilflukt i 500 avkjølingsrom som er åpnet rundt om i byen, i Boston ble et konkurranseløp avlyst og alle offentlige svømmebasseng åpnet gratis, og i Delaware fikk skuespillerne i et krigsspill fra borgerkrigen fri.

Fra mandag ventes det at en kaldfront siger inn med lavere tall på gradestokken i USA.

Fra mandag ventes det at en kaldfront siger inn med lavere tall på gradestokken i USA. Foto:

Drapsrekord i Mexico

Antall drap i Mexico første halvår i år slår alle rekorder. Ifølge offisielle tall er 14.603 mennesker drept mellom januar og juni.

Det er en klar stigning i forhold til samme periode i fjor, da tallet var 13.985 drepte i et land med 126 millioner innbyggere. Det innebærer at det er rundt 12 drap per 100.000 innbyggere i Mexico, mot 0,4 drap per 100.000 innbyggere i Norge.

Drapsrekord i Mexico.

Drapsrekord i Mexico. Foto:

Ny metode varsler om lakselus

Nye metoder for vannanalyser gjør det mulig for forskere å oppdage lakselusutbrudd og fremmede arter som er på vei.

Til nå har artsmangfoldet i havet blitt undersøkt på telletokt. Nå har forskere ved Norges arktiske universitet i Tromsø tatt i bruk nye analysemetoder ved hjelp av datamaskiner med enorm kapasitet. Disse kan gi svar på det samme som tellingen, bare på kortere tid, skriver Klassekampen.

Nye metoder for vannanalyser gjør det mulig for forskere å oppdage lakselusutbrudd.

Nye metoder for vannanalyser gjør det mulig for forskere å oppdage lakselusutbrudd. Foto:

App for å la mobilen ligge i bil

Appen Hold skal gi bilførere poeng og premier for hvert 20. minutt de klarer å la mobilen ligge under kjøring.

– Vi vil at folk skal bli mer oppmerksomme i trafikken. Bare ved en liten sjekk på telefonen kan du plutselig ha kjørt 100 meter, sier Mats Mathisen, en av gründerne bak appen, til Aftenposten.

Illusstrasjonsfoto. Appen Hold skal gi bilførere poeng og premier for hvert 20. minutt de klarer å la mobilen ligge under kjøring.

Illusstrasjonsfoto. Appen Hold skal gi bilførere poeng og premier for hvert 20. minutt de klarer å la mobilen ligge under kjøring. Foto:

Ventura sikret PGA-plass

Norske Kristoffer Ventura sikret seg karrierens andre proffseier da han vant golfturneringen Pinnacle Bank Championship i Nebraska søndag. Nå venter PGA-touren.

Søndagens seier kvalifiserer 24-åringen, som den andre nordmannen i historien, til en plass på PGA-touren i golf neste sesong.

Norske Kristoffer Ventura sikret seg karrierens andre proffseier.

Norske Kristoffer Ventura sikret seg karrierens andre proffseier. Foto:

Artikkeltags